BM Gazze yardımlarına Hamas tarafından el konulmasını kınadı

3 Şubat günü 3,500’un üstünde battaniyeye ve 406 adet yemek paketi yardımına Gazze’ deki sahil dağıtım deposunda polis tarafından el konuldu. Bu olay, Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü’nün (UNRWA) yapılacak olan yardımı Hamas’ın kontrolündeki Filistin Sosyal İşler Bakanlığı’na teslim etmeyi reddetmesinden sonra gerçekleşti.

Dünya
6 Şubat 2009 Cuma

3 Şubat günü 3,500’un üstünde battaniyeye ve 406 adet yemek paketi yardımına Gazze’ deki sahil dağıtım deposunda polis tarafından el konuldu. Bu olay, Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü’nün (UNRWA)  yapılacak olan yardımı Hamas’ın kontrolündeki Filistin Sosyal İşler Bakanlığı’na teslim etmeyi reddetmesinden sonra gerçekleşti. Daha sonra polis depoya girip eşyaları ve yemekleri zorla ele geçirdi. Yardımın bölgede oturan beş yüz aileye dağıtılması planlanıyordu. UNRWA yardıma el konulmasını sert bir şekilde kınayarak, el konulan malzemelerin hemen geri iade edilmesini istedi. UNRWA yapılan yardımları sıkı bir şekilde denetleyerek yalnızca ihtiyacı olan kimselere ulaşmasını sağlayan bir kuruluş.

Bakan Herzog’un: BM depolarının Hamas tarafından soyulması ileride Hamas’ın Gazzelilerin acısını arttıracağına dair bir kanıttır

İsrail’in Gazze Şeridi’ne insanı yardımdan sorumlusu Bakan Izak Herzog yaptığı açıklamada, Hamas’ın Birleşmiş Milletler yardım deposunu soyması, ileride Gazze halkını mutsuz etmeye devam edeceğinin kanıtı olduğunu dile getirdi. Herzog, Hamas halkın acısını yoğunlaştırmak için elinden geleni yapacağını da sözlerine ekledi. Herzog, “Hamas liderlerinin yalnızca kendi güvenlik ve çıkarlarını düşündüklerini halkı hiç düşünmedikleri bir gerçektir. İsrail insani yardımların sivil nüfusun refahı için kullanılmasında ve Hamas liderlerinin bundan yararlanmamasında ısrar ediyor,” dedi.