Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: “Ben neysem Musevi vatandaşlarımız da o”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türkiye’deki Musevi vatandaşlara yönelik bir haksızlığın asla yapılamayacağını dile getirdi. Gül, “Türkiye’deki Musevi vatandaşlarımız, sen ben neysek onlar da odur. Bu ülkede T.C. vatandaşı olan insanların hepsinin hakkı hukuku birbirine eşittir. Onlara karşı bir tavır söz konusu olamaz” dedi.

Şalom
4 Şubat 2009 Çarşamba

Üç günlük bir ziyaret için Suudi Arabistan’a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kral Abdullah ile yapacağı görüşmelerde bölgesel konuları ele alacaklarını belirtti. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine, “Hamas da bölge meselelerinin içine giriyor zaten. Filistinlilerin birliği ve beraberliği Filistin davası için elzem olan şeydir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’deki Musevi vatandaşlara yönelik bir haksızlığın asla yapılamayacağına da dile getirdi. Gül, “Türkiye’deki Musevi vatandaşlarımız,  sen ben neysek onlar da odur. Onların da bu ülkede hakkı hukuk vardır. Bu ülkede T.C. vatandaşı olan insanların hepsinin hakkı hukuku birbirine eşittir. Onlara karşı bir tavır söz konusu olamaz” dedi.

Yorumlarında Türkiye’deki Musevi vatandaşların İsrail’den ayrı olduğunu vurgulayan Abdullah Gül “Başbakan da bunu açıklamıştır. Bunları birbirinden ayırmak lazım. Vatandaşlarımıza sesleniyorum kimse birbirine karşı böyle yanlış tavır içine girmesin. Yanlış yapanlar her toplumda çıkar ama yanlış yapanları da ikaz etmek gerekir. İsrail’in ve bizim hükümetimizin açıklamaları ortada. Artık spekülasyonlara fırsat vermemek gerekir” ifadesini kullandı.