“+Or-med Plus Sağlık Kartı” / Or-Ahayim’in yeni sağlık hizmeti

Or-Ahayim yönetimi, yeniden yapılandırma hamlesinin ilk projesi olarak “+Or-med Plus Sağlık Kartı”nı ilan etti. Bu sağlık kartının kapsamını ve sunacağı sağlık hizmetlerini öğrenmek için hastahanenin Başhekimi Dr. Tunç Çelebi ile konuştuk. Başkan Vekili Yaşar Abuaf, yardımcısı Flora Baruh ve üye Hülya Doğu’dan ek bilgiler aldık

Sibel KONFİNO Toplum
4 Şubat 2009 Çarşamba

Bir ay önce göreve gelen Or-Ahayim Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Elio Medina ile bir söyleşi yapmıştık. O söyleşide Medina, içinde bulunduğumuz ekonomik kriz döneminde, insanların sağlıklarını ihmal etmemeleri için düşünülen yeni projelerden bahsetmişti.

Geçen hafta Or-Ahayim yönetimi, yeniden yapılandırma hamlesinin ilk projesi olarak “Or Med Plus Sağlık Kartı”nı ilan etti.

Bu sağlık kartının kapsamını öğrenmek için Or-Ahayim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tunç Çelebi’ye müracaat ettik.

Çelebi “+Or-med Plus Sağlık Kartı, özel sağlık sigortaları bulunmayan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı çalışanı ve emeklisi olan cemaat üyelerimize ve geniş topluma açık bir sağlık paketi üyeleğidir. Bu paket içeriğine göre sınırlı sayıda üye alınacak ve sadece hastanemizde geçerli olmak üzere üyeler bir yıllık üyelik boyunca sunacağımız hizmetlerden yararlanabileceklerdir” dedi.

Bu hizmetler nelerdir?

Yaş sınırı olmadan kabul edeceğimiz “+Or-med Plus Sağlık Kartı” üyeleri bir yıl boyunca, sınırsız sayıda ücretsiz poliklinik doktorlarına muayene olabilecekler, ücretsiz ameliyat olabilecekler, gerekirse ameliyat sonrası yoğun bakımda ücretsiz kalabileceklerdir.

Yıllık ücretsiz check-up’larında elektrokardiografi, kan şekeri, üre, karaciğer enzimi, total kolesterol, trigliserid, hemogram değerlerini öğrenebilecek ve akciğer grafilerini çektirebilecekler. Sağlık kartı sahipleri hastanenin ambülansından ücretsiz hizmet alabilecekler, ameliyat olmadan, ihtiyaç halinde yoğun bakımda kalabileceklerdir.

Bayan üyeler bir adet ücretsiz mamografi ve meme ultrasonografi, erkek üyeler bir adet ücretsiz alt batın prostat ultrasonografisi yaptırabilecekler.

Hastanemizin olanakları içinde yapılabilecek ameliyat çeşitleri için (www.balathastanesi.com.tr) sitesine başvurunuz

Hizmetler nelerdir?

Or-Ahayim yönetimi, yeniden yapılandırma hamlesinin ilk projesi olarak “+Or-med Plus Sağlık Kartı”nı ilan etti. Bu sağlık kartının kapsamını ve sunacağı sağlık hizmetlerini öğrenmek için hastahanenin Başhekimi Dr. Tunç Çelebi ile konuştuk. Başkan Vekili Yaşar Abuaf, yardımcısı Flora Baruh ve üye Hülya Doğu’dan ek bilgiler aldık

Laboratuvar (mikrobiyoloji ve biokimya), görüntüleme (renkli dopler, digital röntgen), endoskopi (gastroskopi, kolonoskopi, sigmoidoskopi, rektroskopi)de yüzde 60 indirim, diş tedavisinde yüzde 50 indirim, ameliyat dışında kalan yatarak yapılan medikal tedavilerde ise yüzde 30 indirim imkanı var.

BAŞKAN ELİO MEDİNA

Or-Ahayim Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Elio Medina’ya “+Or-med Plus Sağlık Kartı”nın sağladığı en önemli imkanı sorduk.

Bu kart özel sağlık sigortası yaptıramayan yaşlılarımıza bir sağlık garantisi sunuyor. Çocukları SGK üyesi olan yaşlılarımı  bu kart sayesinde sağlıklarını korumak adına büyük bir rahatlık kazanacaklardır.

Bu üyelik paketini kendiniz, eşiniz, anne, babanız ve ailenizin herhangi bir üyesi için alabilirsiniz. Sağlıklarını, bütçeleri elvermediği için ihmal etmek zorunda kaldıklarını düşündüğünüz tanıdıklarınız için alabilir ve onlara hediye edebilirsiniz. Bunun ötesinde, bu sağlık güvencesine gereksinimi olan, ancak maddi imkansızlık sebebiyle alamayan tanımadığınız bir insana bağışlanmak üzere üyeliği alabilir, hayırsever kişiliğinizi ispatlamış olursunuz.

Hastanemize yapılan başvurular içinde en ihtiyaçlı kişiler bulunacak ve kendileri sağladığınız bu bağış ile üye yapılacaklardır. Dilediğiniz takdirde, üyeliği bağışladığınız bu insanın hastanemizden alacağı tüm sağlık hizmetleri hakkında size bilgi verilecek.

İnsanlarımıza hizmet götürebilmenin yanısıra, hastanemizin toplumumuzca daha iyi tanınmasına, güven duyulan bir sağlık kurumu imajının yaygınlaşmasına katkı sağlayacak bu üyelikler için, hayırseverlerin desteği bizim için çok önemlidir.

SAĞLIK KARTININ SAĞLAYACAĞI AVANTAJLAR

Or-Ahayim’in yeni Yönetim Kurulu’nun Başkan Vekili Yaşar Abuaf’tan, Or-Ahayim’in evvelce çıkarmış olduğu Or-med isimli kart ile yeni çıkarılan kartın farkını sorduk.

Yaşar Abuaf: Yıllar içinde Or-Ahayim çok gelişti. SGK’ya dahil oldu. Ameliyathane sayısını üçe çıkarıp buraları modern teknolojiyle donattı. Mümkün olan en steril ortamı sağlamak için çok az hastahanede bulunan Hepa filtre havalandırma sistemi kurdu. Tanı merkezindeki cihazların çeşit ve kalitelerini yükseltti.

“+Or-med Plus Sağlık Kartı” ,“Or-Ahayim’in yıllar içinde sergilediği bu gelişmelere uyumlu ikinci nesil bir sağlık kartıdır. SGK üyelerinin ve birinci derece akrabalarının istifadesine sunulmuştur.

Bütün dünyayı ve dolayısıyla ülkemizi kasıp kavuran ekonomik kriz nedeniyle yaşanmakta olan bu zor günlerde, İstanbullulara mümkün olan en iyi sağlık hizmetini vermek en büyük gayemizdir.

Bu amaç ve sorumluluk duygusuyla, kriz nedeniyle zorunlu tasarrufa yönelen insanlarımızın yararlanabilecekleri bir sağlık paketi sunmuş bulunuyoruz.

Hastaneden sorumlu Başkan Yardımcısı Flora Baruh’a Sağlık Kartı’nın doğum için nasıl avantajlar sağlayabileceğini sorduk.

İki yıl önce açtığımız Doğum Ünitemizde dünyaya gelen beşyüzü aşkın bebeklerimizin doğumlarını aileleriyle paylaştık. Pembe Melekler ve doğum ekibimizin yarattığı sevgi dolu atmosfer içinde bu mutlu olayı yaşamak isteyen tüm anne adaylarına duyurmak isterim.

“+Or-med Plus Sağlık Kartı”, sahibi anne adayları doğumlarını hastanemizde ücretsiz yapabilecekler, bebekleri Yeni Doğan Bakım ünitesinden (gerekirse) istifade edebilecekler.

Yönetim Kurulu üyesi Hülya Doğu, Sağlık Kartı projesini şöyle yorumladı. 

Ekonomik krizi yoğun olarak yaşamaya başladığımız şu dönemde, insan sağlığının her zaman çok önemli olması gerektiğini düşünürsek, “+Or-med Plus Sağlık Kartı” sağlığımızı korumamız adına büyük bir rahatlık sağlayacaktır. Çünkü bu karta sahip isek, hastalandığımızda “Şimdi beni bekleyen büyük bir masraf var” diye düşünmeyeceğiz. Unutmayalım ki sağlık ihmale gelmez. Erken teşhis hem hayat kurtarır, hem de küçük problemlerin büyümesini önler. Bazen özel zevklerimizi ertelemek zorunda kalırız, ama sağlık problemlerimizi hiçbir zaman erteleyemeyiz.

Sağlık kartımız, çoğumuzun gereksinim duyduğu Fizik Tedavi ihtiyaçlarımıza da ücretsiz cevap verecektir. Bu iş için deneyimli ekibimiz, iki katlı binalarında hastalarımızı beklemektedir.

“+Or-med Plus Sağlık Kartı”nın fiyatları yaş grubuna göre değişmektedir. 10 ve 12 taksitli ödeme imkanı vardır. Hastanemizin 0212.491.00.00 no’lu telefonundan 1709 ve 2032 nolu dahili bölümlerinin sorumluları aklınıza gelen tüm soruların cevaplarını verecekler.