Cemaat Başkanı Ovadya medyaya konuştu

İsrail’in Hamas’a karşı Gazze’de yapmış olduğu operasyon sırasında ülkemizde yükselen Yahudi karşıtlığının artmasıyla, yazılı basın ve televizyon kanalları Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya’nın konuyla ilgili görüşlerine yer verdi.

Şalom
4 Şubat 2009 Çarşamba

İsrail’in Hamas’a karşı Gazze’de yapmış olduğu operasyon sırasında ülkemizde yükselen Yahudi karşıtlığının artmasıyla,  yazılı basın ve televizyon kanalları Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya’nın  konuyla ilgili görüşlerine  yer verdi.

29 Ocak Çarşamba akşamı HaberTürk televizyon kanalında Fatih Altaylı’nın canlı yayında Teke Tek programına konuk olan Ovadya, soruları yanıtlarken İsrail’in girdiği her savaşın Türkiye’de ve dünyada antisemitizmin artmasına yol açtığına; ancak Filistin- İsrail savaşının bir siyasi savaş olduğunu, din savaşı olmadığına dikkat çekti. 

2  Şubat Pazartesi tarihli Milliyet Gazetesi’nde Devrim Sevimay  Başkan Ovadya ile gerçekleştirdiği söyleşisine geniş yer verdi. Tam sayfa verilen söyleşide,  Silvyo Ovadya’nın“ hoşgörü, 500 yıl önceydi, artık hepimiz Türk’üz  ve eşitiz “ ifadesi  göze çarptı.