Diz çöküp protesto ettiler

İspanya 3. lig takımlarından Granada’da futbolcular, dört aydır paralarını alamamalarını sahada diz çökerek, protesto ettiler

Spor
28 Ocak 2009 Çarşamba

Segunda B” takımlarından Granada’nın sahasında Melilla’ya karşı oynadığı maçta sahaya kulüp başkanına hitaben “Paco Sanz, artık paramızı almamız gerekiyor” yazılı tişörtle çıkan Granadalı futbolcular, maç başlamadan önce şeref tribününe doğru diz çökerek, bir dakika boyunca protesto eyleminde bulundu. Futbolculara, yedek kulübesindeki arkadaşları da eşlik etti.

Büyük ekonomik kriz yaşadığı belirtilen Granada’da geçtiğimiz ay istifasını sunan ancak seçimlerin yapılacağı ana kadar görevde kalan kulüp başkanı Sanz’ın Madrid’de olmasından dolayı izlemediği maçta Granada, rakibini 1-0 yendi.

Bu arada, maç sonrasında futbolculara ve teknik heyete toplam 15 bin 58 Avro verildiği ve bunun adam başına 537 Avro olarak eşit şekilde paylaştırıldığı bildirildi. Ayrıca bir grup kulüp üyesinin futbolculara yardım için kampanya başlattığı ve üç günde yedi bin avrodan fazla para topladıkları açıklandı.

İspanya’da maaşlarını alamayan futbolcular geçmişte de benzer protesto eyleminde bulunmuşlardı. Benzer protestoyu daha önce yine aynı ligde oynayan Leganes takımının futbolcuları paralarını alamadıkları için yapmıştı.

Leganesli tüm futbolcular sahada bulundukları yerde diz çökerek 1 dakika bekleyip, topa dokunmamış, rakip takımdaki futbolcular Leganesli futbolcuların protestolarına saygı gösterip kendi sahalarında aralarında topla paslaşmışlar, maçın hakemi de olaya müdahale etmemişti.