Gazze gösterilerine muhalefetten tepki

Dünya
28 Ocak 2009 Çarşamba

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta düzenlenen parti grup toplantısında AKP’nin Gazze konusundaki politikasını eleştirdi. Ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenen ‘Gazze’ye destek’ gösterilerini de eleştiren Bahçeli şunları söyledi; “Son zamanlarda Türkiye’de yapılan Gazze protestoları maksadını aşan bir seyir izliyor. Giydikleri tuhaf kıyafetlerle ellerinde Türk bayrağı taşımayan, Filistinli liderlerin resimleri ve bayrakları ile gösteri yapanların niyetinin ne olduğunu sorgulamak, bunun ne manaya geldiğini ayrıca anlamak gerekmektedir.”

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ı ise bir yandan Hamas’a göz kırpmak, diğer yandan İsrail ile ilişkileri hiçbir şey yokmuş gibi sürdürmekle suçladı.

Milliyetçi hareket görüşlerine yer veren Ortadoğu gazetesinde Cihan Türker, ‘Ortadoğu politikamız, Filistin ve Türk Yahudileri’ başlıklı yazısında benzer görüşlere yer verdi. “Milliyetçi Hareket her zaman ırkçılığa karşı olmuş, bu çerçevede antisemitik hareketlere asla hoş bakmamış ve bünyesinde bu türden çarpık anlayışların yeşermesine izin vermemiştir. Elbette ki, bundan sonrasında da aynı tavrını sürdürecektir,” diyen Türker yazısında ayrıca Bensiyon Pinto’nun Yazmasam olmazdı-Geniş Toplumda Yahudi Olmak kitabına değindi.