İsrailliler Netanyahu'nun başbakan olmasını istiyor

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz’in yaptığı ankete katılanların %29’u Binyamin Netanyahu’yu başbakan olmasını tercih ederken, aynı zamanda maliye ve dışişleri bakanları için yapılan ankette de Likud Partisi Başkanı en iyi aday seçildi

Dünya
28 Ocak 2009 Çarşamba

Haaretz’in anketine göre İsrailliler, Likud Partisi Başkanı Binyamin Netanyahu’nun sıradaki İsrail başbakanı olmasını istiyor. Ankete katılanların %29’u Likud Partisi başkanını seçti.

%16 Kadima Partisi’nden Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’yi tercih ederken, sadece %9 Savunma Bakanı ve İşçi Partisi Başkanı Ehud Barak’ı tercih ettiğini belirtti. Netanyahu aynı zamanda Maliye Bakanı ve Dışişleri Bakanı anketinde de en çok tercih edilen aday oldu. Ehud Barak, Savunma Bakanı olarak en iyi aday seçilirken, eski Genelkurmay Başkanı Moşe Ya’alon (Likud) ve Kadima’dan Şaul Mofaz onu takip etti.

Anket aynı zamanda Likud’un 30, Kadima’nın 22 milletvekili getirmesi beklendiğini, Likud ve Kadima arasındaki farkın 8 vekil olduğunu ortaya koydu. Ankete göre, İşçi Partisi’nin 17 vekil kazanması, Yisrael Beitenu’nun 16, Şas’ın 10, Meretz’in 5, Birleşmiş Tora Yahudilik’in 5, Hadaş’ın 4, Ulusal Birlik’in 3, Yahudi Evi’nin 3, Birleşmiş Arap Listesi’nin 3, ve Balad’ın 2 koltuk kazanması bekleniyor.