Toplumdan haberler..

Toplum
28 Ocak 2009 Çarşamba

Esin Acıman Mişne Tora’ya konuk oldu

Öğrencilere Yardım Derneği -Mişne Tora her ay bir etkinlik yapmayı hedefliyor. Aralık ayının konuğu son dönemlerde yazdığı “Kadın Doğmak, Kadın Olmak”, “Erkek Doğmak, Adam Olmak” adlı kitaplarıyla dikkat çeken yazar –Psikolog Esin Acıman oldu.

Mişne Tora hanımlarından Sara Kohen’in evinde yapılan etkinlikte, konuklar Acıman’ın konuşmasını büyük ilgiyle dinlediler.

Sohbet ortamında gerçekleşen günde hanımlar kitaplarını imzalatma olanağı da buldular.

Yasef Pepo Almozlinos vefat etti

Cemaatimiz hayırseverlerinden, Hasköy Mezarlığı’ndaki Midraşı topluma kazandıran Yasef Pepo Almozlinos geçtiğimiz hafta aramızdan ayrıldı.

25 Ocak Pazar günü Ulus Mezarlığı’nda düzenlenen dini törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Almozlinos ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Binbir Gece ekibi Or-Ahayim’de çekim yaptı

İki senedir devam etmekte olan ve beğeniyle izlenen romantik dizi Binbir Gece, gelecek haftalarda yayına girecek 81, 82, 83. bölümlerinin bir kısmını Or-Ahayim’de çekti. Dizide Bennu (Ceyda Düvenci) eşi Kerem (Tardu Flordun), kız kardeşi Melek ve arkadaşı  Şehrazat (Bergüzar Korel) ile birlikte bebeğini kaybettikten sonra girdiği depresyon ve daha önce ki bölümlerde takip ettiğimiz alkol sorununun tedavisi için hastaneye gidiyor. Dizinin kötü kadını Eda’nın  (Canan Ergüder)  kendisini ziyaret etmesiyle hastanede gergin anlar yaşanır.

Dizi ekibi 17 ve 18 Ocak tarihlerinde çekimlerini gerçekleştirdi. Öncelikle ekip Or-Ahayim’i çok beğendiklerini dile getirdiler, hastanenin temizliğini ve sunulan sağlık hizmetinin kalitesini övdüler.

Hastane yönetim, başhekimi, doktor ve personeline rahat bir çalışma ortamı sağlamış olduklarından dolayı teşekkür ettiler. Sanatçılar hasta ve hasta yakınları arasında sıcak, duygusal anlar yaşanırken,  hastalara gösterdikleri duyarlılık gözden kaçmadı. Çekimler Or-Ahayim çalışanları ve sanatçılar için güzel bir anı oldu.

 

DYD’de sohbet günü

Dostluk Yurdu Hanımlar Komisyonu etkinliklerini sürdürüyor. Hanım üyelere yönelik gerçekleştirilen sohbet gününde Eti Pinto, moderatör Rozet Hubeş’in sorularını yanıtladı

19 Ocak Pazartesi günü, Dostluk Yurdu Hanımlar Komisyonu, Cemaat Onursal Başkan Bensiyon Pinto’nun  eşi Eti Pinto’yu konuk etti. Başarılı bir erkeğin arkasında, her zaman onu destekleyen  başarılı bir hanımın olduğu cümlesi ile hoş geldiniz konuşmasına başlayan DYD Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Beskinazi, sözü günün moderatörü Rozet Hubeş’e bıraktı.

Onursal Başkan Bensiyon Pinto’nun “ Anlatmasam Olmazdı- Geniş Toplumda Yahudi olmak ” kitabından bazı alıntılarla konuşmasını renklendiren Hubeş, Eti Pinto’yu sahneye davet etti.

Hanımlar arası gerçekleşen samimi sohbet, konuk konuşmacı Eti Pinto’nun şimdiye kadar su üstüne çıkmamış bazı itirafları ve içten duygularını paylaşmasıyla devam etti. Ailesi, dernekçi arkadaşları ve sosyal hayatını paylaştığı birçok konuk kimi zaman gülerek kimi zaman hüzünlenerek sohbete katıldılar.

Başkan Beskinazi, içinde mutluluğu, sevgiyi, barışı ve hayatın güzelliklerini biriktirmesi için Eti Pinto’ya özel hazırlanmış bir kutu takdim etti.

Beskinazi, ayrıca Rozet Hubeş’e bu güzel günü en iyi şekilde ve basarı ile yönettiği için ayrıca teşekkür etti.