En başarılısı Aurelio!

La Liga 2008-2009 sezonunun ilk yarısı sona ererken, Real Betis'te ilk sezonunu geçiren Mehmet Aurelio istikrarı ve yüksek grafiğiyle en başarılı Türk futbolcu oldu. Nihat Kahveci, sakatlıklarla mücadele ederken, Ersen Martin ve İbrahim Kaş forma şansı bulmakta zorlandı

Spor
21 Ocak 2009 Çarşamba

20 takımın mücadele ettiği La Liga'da ilk yarı oynanan 19 maçın 17'sinde ilk 11'de sahaya çıkan Aurelio, bunlardan biri dışında diğer tüm maçlarda 90 dakika oynayarak, toplam 1463 dakika sahada kaldı. Sakatlıktan dolayı 2 maç oynamayan Brezilya asıllı Türk futbolcu, 5 sarı kart gördü. Aurelio ayrıca, 2 maçta attığı toplam 3 golle, Türk futbolcular arasında bu sezon gol atabilen tek futbolcu oldu.

La Liga'nın en tecrübeli Türk futbolcusu olan Villarreal takımının formasını giyen Nihat Kahveci (2001-2006 Real Sociedad, 2006-? Villarreal) de bu sezon sakatlıklarla mücadele etti. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan karşısında oynanan maçta sağ ayak ön adalesinde meydana gelen yırtıktan dolayı ameliyat olan Nihat, sakat olarak girdiği La Liga'da iyileştikten sonra iki kez daha sakatlandı. Üçü  ilk 11'de olmak üzere toplam yedi maçta Villarreal adına sahaya çıkan, ancak hiçbir maçta 90 dakika oynamayan Nihat, toplam 220 dakika sahada kaldı. Son olarak iki hafta önce sağ dizinden sakatlanan ve menisküsten dolayı artroskopi olan Nihat, ancak 4 hafta sonra takımla çalışmalara başlayacak.

Geçen sezon olaylı bir şekilde Trabzonspor'dan Recreativo de Huelva'ya gelen Ersen Martin ise yaşadığı sakatlıktan sonra tam olarak düzelemeyip, eski formuna kavuşamadı. Ligde kalma mücadelesi veren Recreativo'nun gol umutlarından olmasına rağmen henüz golle buluşamayan Ersen, sadece 7 maçta yedekten oyuna girerek, toplamda sadece 149 dakika sahada kalabildi. İlk yarı boyunca kadro dışında da tutulan Ersen, 1 maçta da sarı kart gördü.

Getafe'de ilk sezonunu geçiren genç defans oyuncusu İbrahim Kaş da kadroya girmek için mücadele etse de şimdilik göz dolduramadı. Teknik direktör Victor Munoz tarafından bazen kadro dışı bırakılan ve sadece 2 maçta ilk 11'de sahaya çıkan İbrahim, ilk yarıyı yedek kulübesine oturarak geçirerek, şimdilik takımda dikkat çekici bir isim olmayı başaramadı.

La Liga'da ilk yarı sonunda Türk futbolcuların takımlarının genel durumuna bakıldığında Villarreal 33 puanla 5'inci, 21 puanlı takımlardan Real Betis 13'üncü, Getafe 14'üncü, 20 puanlı Recreativo ise 16. sırada yer alıyor.

Öte yandan, İspanya 2. Futbol Ligi takımlarından Real Sociedad'a Galatasaray'dan kiralık olarak gelen Necati Ateş de kendisinden bekleneni veremeyerek, henüz başarı elde edemedi. Real Sociedad'ta 9 maçta ilk 11'de, 7 maçta da yedekten gelerek oynayan Necati, takıma alışma döneminin geçmesine ve forma şansı bulmasına rağmen gol atamadığından eleştirilmeye başlandı.