Toplumdan haberler

Toplum
21 Ocak 2009 Çarşamba

Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği faaliyeti

13 Ocak Salı günü Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği gönüllü hanımları Eliza Hadar’ın evinde yemekli bir gün düzenlediler. Yöresel yemek ve tatlılar eşliğinde sohbet eden katılımcılar kısa zamanda tekrar bir araya gelme dilekleriyle ayrıldılar.

Or-Ahayim Yönetim Kurulu’ndan vijola

Gilda adı verilen Palti ailesinin bebeğinin Vijola törenini Or-Ahayim Yönetim Kurulu üstlendi.

İki yıl evvel açılan doğum kliniğinde dünyaya gelen  beşyüze yakın sağlıklı bebeğin mutluluğunun ardından Or-Ahayim Hastanesi, cemaat üyesi Anna Yasef Palti çiftinin kızlarının doğum sevincini yaşıyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Or-Ahayim Hastanesi Jinekologlarından Dr. Nevin Şençoban tarafından gerçekleştirilen cerrahi müdahele ile dünyaya gelen  Palti ailesinin bebeği , doğduğu andan itibaren Pembe Meleklerin sevgilisi haline geldi.

Hastane Yöneticileri, çok uzun yıllar sonra bir cemaat üyesinin doğum yapmak için Or-Ahayim’i seçmesinin kendilerini umutlandırdığını  ve motive ettiğini bildirdiler. Doğum kliniğinin açılmasıyla, hastanenin çehresinin değiştiğini ve doğan bebeklerin kendilerine çalışma şevki kattıklarını ifade eden yöneticiler, Palti ailesinin de arzu ettiği takdirde yaklaşık bir ay sonra yapılacak Vijola törenini de hastane salonlarında yapmayı arzu ettiklerini ve bunun Or-Ahayim ailesi için büyük bir sevinç olacağını vurguladılar. Anne Anna Palti kendisine yöneltilen soruları  yanıtladı.

Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

İsmim Anna Palti, 1970 İstanbul doğumluyum. Kozmetik sektöründe çalışıyorum. Eşim Yasef Palti. Gilda ikinci çocuğum, bir de 11 yaşında Ulus Musevi lisesinde okuyan Alper isminde oğlum var.

Doğum için Or-Ahayim Hastanesi’ni tercih etmeniz nasıl oldu?

Or-Ahayim’i tercih etmemin ilginç bir hikayesi var. 2007 yazında kayınvalidem Or-Ahayim’de safra kesesi ameliyatı olmuştu . Kendisi şeker hastası olduğu için oldukça riskli bir ameliyattı, Genel Cerrah Op. Dr. Aziz Eryavuz ameliyatı başarıyla gerçekleştirdi şu an sağlığı çok iyi. Ben o süreçte hastanede onun yanında  refakatçi olarak kalmıştım. Hastanenin bakımı, çalışanların ilgisi, yeni binası, manzarası o kadar huzur ve güven vericiydi ki, ikinci bir bebeğim olursa doğumu  mutlaka burada yapmalıyım demiştim ve 10 ay sonra hamile olduğum haberini aldım. Kadın doğum uzmanı Dr.Nevin Şençoban’a gelmeye başladım ve Golden Age Komisyonu Başkanı Meri Maya, cemaatin Or-Ahayim’de doğacak ilk bebeği olduğunu söyleyince bunun güzel bir başlangıç olacağını düşündüm.

Okurlara  iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Bundan sonra doğum yapacak tüm anne adaylarına Or-Ahayim’i tercih etmelerini öneriririm. Bebeğimi  Or-Ahayim’de Çocuk Doktoru Dr. Ece Hanım’a getirmeye devam edeceğim. Hastane Yönetimine, Başhekime, doktoruma, Pembe Meleklere ve hastane personeline her şey için teşekkür ederim.Mirel Çiçekli ile

Eyal Tarablus nişanlandı

Şalom ailemizde yeni birlikteliklerin temeli atılmaya devam ediyor. Gazetemiz dış haberler yazarlarından Mirel Çiçekli ile Eyal Tarablus nişanlandı.

Çiçekli ve Tarablus ailelerini ve gençleri kutlar, mutluluklar dileriz