Yahudi ve Araplar barış için el ele

Yüzlerce İsrailli Yahudi ve Arap, otoyolda el ele bir insan zinciri oluşturarak barış çağrısında bulundular

Nelly BAROKAS Kültür
14 Ocak 2009 Çarşamba

İsrail’in kuzeyi ve merkezinden yüzlerce Yahudi ve Arap, geçtiğimiz cumartesi günü Kara’a köyü yakınındaki 65 numaralı otoyolda el ele tutuşarak barış için bir gösteri düzenlediler. Bu gösterinin en çarpıcı yönü “Hand in hand- neighbors for peace” şarkının hep birlikte söylenmesiydi.

Bu barışçıl etkinliğe katılanlar, böyle bir girişimden e posta yoluyla haberdar edildiler. Arap-Yahudi ortak girişimi olan bu etkinlik, özellikle bu zor dönemde İsrail’de Araplar ile Yahudiler arasında birlikte yaşamı daha üst düzeylere taşımayı hedeflemekteydi.

Barış gösterisine katılanlar Gazze operasyonuna yönelik olumlu veya olumsuz tavırlarını ortaya çıkarmadılar. Beyaz bluzlar giydiler, el ele tutuşarak bir insan zinciri oluşturdular, trafiği engellemeksizin 65 numaralı otoyol kenarında bir saat boyunca barış şarkıları söylediler. Bu gösterinin oldukça başarılı olduğunu belirten düzenleyiciler, haftaya tekrarlanacak gösteriye daha fazla katılım olacağını söylediler.

Gösteriye katılanlar, “Siyasetçilerin görüşleri bizler için önem taşımıyor. Biz dostluk ve uyum içinde yan yana yaşamayı arzu ediyor, İsrail dahilinde yeni bir cephe açmak istemiyoruz” görüşünü paylaştılar.