Hamas yetkilileri hastane bodrumunda saklanıyor

Dünya
14 Ocak 2009 Çarşamba

İsrail’in hedef almayacağını bildiklerinden, Hamas yetkililerinin bir hastanenin bodrum katında saklandıklarından şüphe ediliyor. Öte yandan, Filistinli kaynaklar Hamas liderlerinin tek bir yerde saklanmadıklarını ve dağıldıklarını belirtti.

İsrail istihbarat yetkilileri üst düzey Hamas yetkililerinin Gazze’de İsrail tarafından inşa edilmiş bir hastanenin altındaki sığınakta saklandıklarından şüpheleniyor. Hamas yetkililerinin çoğunun İsrail’in Gazze Şeridini işgali sırasında yenilenmiş olan Şifa Hastanesi’nin bodrum katında olduğuna inanılıyor.

Kıyı şeridinin en büyük hastanesi olan Şifa, 1967’den önce Gazze, Mısır egemenliği altındayken kurulmuştu. 1980’lerde bina, yerlilerin yaşam şartlarını geliştirmeyi hedefleyen vitrin bir proje kapsamında büyük çapta bir yenilenme geçirdi. Binanın beton olan bodrum katında hastanenin çamaşırhanesi ve bazı idari hizmetler bulunuyor.

Şin Bet Başkanı Yuval Diskin ise Hamas yetkililerinin üst katlardaki hastalar nedeniyle İsrail’in burayı hedef almayacağını bildiklerinden, hastane bodrumuna sığındıklarını belirtti.  Filistinli kaynaklar ise Haaretz gazetesine tüm üst düzey Hamas liderlerinin tek bir yerde saklanmadıklarını dile getirdi; “Bunun yerine, dağıldılar ve bazıları sürekli yer değiştiriyorlar.”