“Beşir ile Vals”a Altın Küre Ödülü

2008 yılına damgasını vuran filmlerden “Beşir ile Vals”, Oscarların habercisi kabul edilen Altın Küre Ödülleri’nden, En iyi Yabancı Film Ödülü’nü kazandı

14 Ocak 2009 Çarşamba

İsrail’in 1982’deki Lübnan işgalini bir er olarak yaşayan Ari Folman’ın filmi, geçen hafta da “ABD Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği” tarafından yılın “En iyi Film Ödülü”nü almıştı.  İsrail’in ilk canlandırma sineması örneği olan “Beşir ile Vals”, sinema tarihinde gerçekleştirilen ilk belgesel canlandırma sineması ürünü olma özelliğini de taşıyor. Film, Hıristiyan milis güçlerinin Filistin mülteci kampında yaptıkları katliamı anlatıyor. Folman, olaydan 25 yıl sonra, yakın tarihin bu acılı olayını, görüntülerle değil, çizgi film tekniğiyle sinemaya aktardı. “Beşir ile Vals” 6 Şubat’ta sinemalarımızda vizyona girmesi bekleniyor.

Altın Küre Ödülleri gecesine damgasını vuran film, İngiliz yönetmen Danny Boyle’in “Slumdog Millionaire” adlı Hint yapımı film oldu. “Slumdog Millionaire”, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Film Müziği ödüllerini kazandı. Gecenin diğer büyük galibi İngiliz aktris Kate Winslet oldu. Ünlü oyuncu kocası Sam Mendes’in yönettiği “Revolutionary Road”daki rolüyle En iyi Kadın Oyuncu, “The Reader”deki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerinin sahibi oldu.

İlgili Haberler:
Beşit ile Vals: Savaşın hafızayla dansı