Başbakan Erdoğan: “Yahudi karşıtlığına prim vermem”

Salıgünü AKP Grup Toplantısı’nda söz alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yahudi düşmanlığına değindi. Erdoğan, “Ben ve arkadaşlarım Yahudi karşıtlığına da prim vermemiştir. Geçtiğimiz hafta Türkiye’deki Musevilerin dini lideri Sayın Haleva’nın açıklamalarınıburada okudum. Yahudi karşıtlığıiçin insanlık suçu kelimesini kullanmış bir liderim” dedi

Dünya
14 Ocak 2009 Çarşamba

Yahudi kötüdür, acımasızdır gibi bir anlayış içinde olmadıklarınıvurgulayan Başbakan ‘üslubunun sert’ olmasıyla ilgili eleştirilere de ‘herhalde fosfor bombalarıkadar sert değil’ yanıtınıverdi.

Erdoğan, konuşmasında  ayrıca Gazze’de yaşananlara da değindi. “İsrail’in başlattığıoperasyon üçüncü haftasında. Önce hava harekâtıyla başlayan saldırılar karadan devam ediyor. Ölü sayısı900’e yaklaştı. Enkaz altında çok sayıda kayıp var, parçalanan cesetler var. Kayıp sayısıbu rakamın çok üstünde. Başından beri ifade ettiğim gibi, Gazze’de insanlık test ediliyor. İnsanlığın vicdanısınavdan geçiyor”  diyen Başbakan uluslararasıkamuoyunu da harekete geçmekte geç kalmakla suçladı.

Sözlerine “Biz barıştan yanayız, kan akmasına, şiddete karşıyız. Bizim hassasiyetimiz insanlık adınadır, barış adınadır” diyerek devam eden Başbakan Erdoğan diplomasinin gereği neyse onu yapmaya çalıştıklarını, mekik diplomasisini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.