Kemer Şaar Aşamayim Sinagogu’nda Hanuka ışığı

Toplum
7 Ocak 2009 Çarşamba

Şaar Aşamayim Sinagogu'nun 27 Aralık Cumartesi akşamı Kemer Country Hayat binasında gerçekleştirdiği Hanuka kutlaması yoğun bir katılımla gerçekleşti. Saat 18.30'da başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden kutlama Kemerburgaz sakinlerini ve dostlarını biraraya getirdi. Davetliler, Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandıktan sonra salonda yerlerini aldılar. Çocuklar profesyonel eğitmenler eşliğinde masa başı faaliyetlerini sürdürürken, büyükler de dostlarla birlikte vakit geçirdiler. Yönetim Kurulu Başkanı Mando Siloni'nin açılış konuşmasının ardından, Hahambaşı Rav İsak Haleva şahit olduğu güzel birliktelik tablosu karşısında hayranlığını dile getirdi.

Başkan Mando Siloni'nin "Hanuka'nın ışığının bizleri her zaman aydınlatması" temennileriyle Rav İsak Haleva, Rav Moşe Benveniste, Rav İsak Alaluf ve Rav Mendy Chitrik ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve çocuklar dualar eşliğinde Hanukiya'yı yaktılar. İki aydır İzzet Bana'nın eşliğinde büyük bir özveriyle çalışan çocuk korosu söyledikleri Hanuka şarkılarıyla geceye renk kattılar.

Sardes Sinagogu’nda tarih canlandı

Rav Yisahar İzak ve İzmirli bir grup, dünyanın en eski sinagoglarından biri olan günümüzde sadece kalıntıları bulunan Sardes Sinagogu’nda Hanuka mumlarını dualarla yaktılar.

UÖMO’da yepyeni bir spor: Korfbol

22 Aralık Pazartesi sabahı töreninde UÖMO öğrencileri: Marmara Üniversitesi Gelişmekte olan Spor Branşları Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lale Güner ve Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Fahrettin Anlıatamer’in  barkovizyon eşliğinde yaptığı sunumda   Korfbol sporu ile tanıştı. Dünyada hızla yaygınlaşan, kadın ve erkeğin birlikte oynadığı Korfbol sporunu 2. dönemde UÖMO’ya getirmeye hazırlanan Spor Bölümü öğretmenleri ayrıca 24 Aralık Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Korfbol takımını davet ederek okulda bir gösteri maçı düzenlediler. UÖMO Spor Bölümü Başkanı Yusuf Güngördü “Korfbol dünyada hızla ilerleyen ve öğrencilere spor alanında evrensel fırsatlar sunan yepyeni bir spor. 4 bayan ve 4 erkek oyuncunun birlikte oynadığı bu sporun, kapalı ve açık alanlarda oynanması da büyük bir avantaj. Korfbol sporunun özelliklerini Pazartesi töreninde uzmanlardan dinleyen meraklı bazı öğrencilerimizi Marmara Üniversitesi Korfbol  takımının gösteri maçında oyuna aldık. Öğrencilerimizin yoğun ilgisi bundan sonraki çalışmalarımızı daha da hızlandıracak. Yarıyıl tatilinde çalışma arkadaşlarımla Korfbol’un detaylarını öğrenmek amacıyla eğitime katılacağız.

İkinci dönemde, etkin olarak öğrencilerimizle çalışmalarımıza başlıyoruz. Belçika ve Hollanda dünyada bu sporun en etkin uygulandığı ülkeler. Bu ülkelerdeki Korfbol Federasyonu ile de iletişime geçerek öğrencilerimize yaz kampı imkanları yaratmayı düşünüyoruz” dedi