Son istifa Yılmaz Vural…

Turkcell Süper Lig’de 2008-09 sezonunun ilk yarısında toplam 26 teknik adam görev yaptı

Spor
31 Aralık 2008 Çarşamba

18 takımdan oluşan ligde sadece sekiz takım sezona başladıkları teknik adamlara yola devam ediyor.

G.Saray’da Skibbe, F.Bahçe’de ise Aragones görevde kalmalarına rağmen haftalarca ağır eleştiriler aldılar. Ankaraspor, Eskişehir, G.Antep, İstanbul BB, Kayseri, Sivas ve Trabzon da henüz çalıştırıcı değiştirmedi.

Beşiktaş ligde namaglup durumda iken Metalist deplasmanında alınan ağır mağlubiyet sonrası, Ertuğrul Sağlam’ın görevine son verdi. Sağlam’ın yerine Mustafa Denizli getirildi.

Ligde Konyaspor’un başında sadece üç hafta görev alan Raşit Çetiner, bir takımda en kısa süre görev alan teknik adam oldu.

İlk yarıda iki teknik direktör eskiten iki takımdan biri A.Gücü diğeri Bursaspor  oldu.  Bursaspor’da Samet Aybaba’dan sonra Güvenç Kurtar’da görevinden istifa etti. Ligdeki başarısız sonuçlar nedeniyle yedinci haftanın sonunda Hakan Kutlu, 14. haftanın sonunda da Ünal Karaman görevlerinden istifa ettiler. Sarı-lacivertli başkent ekibi, son iki haftaya teknik direktörsüz çıktı. Ankara gücü ligin ikinci yarısına eski teknik direktörü Hakan Kutlu ile başlama arzusunda.

Son istifa haberi ise Turkcell Süper Lig’de son sırada bulunan Kocaelispor’dan geldi. Yılmaz Vural, yönetim kurulu ile toplantı yaptığını ve karşılıklı anlaşarak ayrılma kararı aldığını söyledi. Yılmaz Vural, eylül ayında Engin İpekoğlu’nun yerine göreve gelmişti.

Ligin başında sadece  üç yabancı teknik adam takım çalıştırırken bunlardan yalnızca Antalyaspor’un Çek çalıştırıcısı Jozef Jarabinsky, 8. hafta sonunda görevi bıraktı.