Üç Büyüklerimiz ve Projeleri 2009

Avrupa ve Türkiye’mizde hedeflenen sportif başarının, huzurlu, başarılı, kurumsal bir yönetim eşliğinde idare edilecek futbol takımlarının yanı sıra; daha da önemlisi ekonomik açıdan güçlenmeden, bir başka deyişle hayata geçirilen ve geçirilecek olan yeni projelerden ve tesisleşmeden ortaya çıkacağını artık her üç büyük kulübümüzde farkında. Şöyle bir kulüplerimizin projelerine ve tesislerine bakarak analiz yapalım

Spor
31 Aralık 2008 Çarşamba

FENERBAHÇE

• 1 milyon üye projesi

Aziz Yıldırım kulüp üye sayısını 1.000.000’a çıkararak, yıllık düzenlenecek 50 TL aidat ücreti ile her sene kulübe en az 50 milyon TL gelir sağlamayı hedefliyor. Bu gelir arzu edilen transferler dışında hedeflenen yeni projeler için de ciddi bir kaynak oluşturacak.

 

 

• Fener Center Projesi

Şükrü Saraçoğlu Stadı’nın yanındaki Kenan Evren Lisesi’nin arazisi üç yeni okul inşa etme karşılığında, kulübe verilecek ve  burada Fener Center projesi hayata geçirilecek. 50 bin m2 inşaat alanı bulunacak Fener Center’da 20 bin m2 kiraya verilecek.

Yukarıdaki projelere yönetimin tasarladığı Fenerbahçe’de düşünülen Butik Otel ve Fenerbahçe Üniversitesi’ni de ekleyebiliriz.

 

• Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu

Basketbol branşı, Fenerbahçe için son senelerde çok önemli bir yer alıyor. Aziz Yıldırım ve yönetim bu dalda da tesisleşmenin önemini dile getirerek kulübe ait bir stadyum projesine başladı. Kapasitenin 12 bin  olacağını göz önüne alırsak, bu tesiste basketbol karşılaşmalarının dışında konser gibi diğer aktiviteler de yer bulacak.

 

GALATASARAY

• Seyrantepe projesi

Eren Talu önderliğinde üstü kapanabilecek Türkiye’nin tek stadı özelliğini taşıyacak stad, 52bin  kişi kapasitesinde olacak. Hiç şüphe yok ki tüm Galatasaray camiası, stadın tamamlanmasını büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Yönetim Galatasaray’ın geleceği olarak da gördüğü ve ekonomik olarak büyük bir beklenti içinde olduğu Seyrantepe stadını, 2009/2010 sezonuna yetiştirmeyi hedefliyor.

 

BEŞİKTAŞ

• Yeni İnönü Stadı projesi

Başkan Yıldırım Demirören,  gelecek için yaptığı açıklamalarda “içinde bulunduğumuz sezon biter bitmez gerekli izinler tamamlandığı taktirde Mayıs ayında 42.000 kişi kapasiteli, üstü kapanabilecek, içinde 5bin kişilik tiyatro, konferans, fuar alanı barındıracak, yıllık 40 milyon Euro gelir beklentisi taşıyan ultra modern stadın inşaatına başlanacak. Maliyetin 80 milyon Euro olması beklenmektedir. Stat’ta yapılması hedeflenen 2.500 kişilik otopark konusunda belediye ile izin konusunda görüşmeler devam etmektedir” dedi.

• Fulya Projesi

Bir inşaat şirketi ile beraber gerçekleştirilen Fulya Projesi, 2009 senesi içinde kulübe sosyal tesis olarak devreye girecek ve her sene ortalama 15 milyon dolar gelir getireceği belirtiliyor.

• Spor Akademisi

Bahçeşehir Üniversitesi ile beraber Türk Kulüpçülük tarihinin ilk Spor Akademisi kurulması hedeflenmektedir. Beşiktaş Kulübü’ne sporcu yetiştirecek bu projenin devamında Demirören Beşiktaş Üniversite’sinin de geleceğini belirtmektedir.

Tüm kulüplerimize ve sizlere 2009 senesinin sağlık ve mutluluk içinde geçmesini diliyorum.