Toplumdan haberler

Toplum
31 Aralık 2008 Çarşamba

Or-Ahayim’in yeni başkanı Elio Medina

Dört yılda bir yapılan Balat Or-Ahayim Hastanesi Vakfı Yönetim kurulu seçimi 21 Aralık Pazar günü gerçekleşmişti. Seçilen 15 yönetim kurulu üyesi, geçen hafta aralarından yeni dönemin başkanını seçtiler.

Geçen dönemin Başkan Vekili Elio Medina, oybirliği ile önümüzdeki dört yıl için Or-Ahayim Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Yapılan görev dağılımında Yaşar Abuaf Başkan Vekili, Dani Altaras ve Flora Baruh Başkan Yardımcısı görevlerine getirildi. Başkanlık devir teslim toplantısını, eski Başkan Jojo İllel açtı. Son dört yılın kısa bir bilançosunu yapan İllel, yaşlanmakta olan, ekonomik krizle fakirleşen cemaatimizin ve dini ayırımı yapmaksızın herkesin sağlık sorunlarına cevap vermek için elinden geleni yapmaya çalıştığını anlattı. İllel, Or-Ahayim Vakfı tüzüğüne göre, başkan seçimi oturumunu yönetmek üzere, en yaşlı ve kıdemli üye olan Viktor Apalaçi’ye görevini teslim etti. Gündemin tek maddesi olan başkan seçimine geçilmeden önce, vefat etmiş olan eski yöneticiler için saygı duruşunda bulunuldu. Arkasından yeni yönetim kurulu bağlılık yemininde bulundu. Viktor Apalaçi, yönetim kuruluna yeni seçilen üyelere Or-Ahayim gönüllü çalışanlarının özveri ve fedakarlığını anlattı. Apalaçi, şahsı ve eski üyelerin adına Jojo İllel’e teşekkür ederken, İllel’in birleştirici kişiliğiyle, çalışkanlığıyla, ekip çalışmasına verdiği önemle başarılı bir döneme imza attığını, kayınpederi Alber Kastoryano gibi başkanlık bayrağını şerefle taşıdığını anlattı. Gündemin tek maddesi olan başkanlık seçimi için gösterilen tek aday Elio Medina, oy birliğiyle başkan seçildi. Elio Medina’nın vizyon yaratmadaki ve proje üretmedeki başarısını anlatan Apalaçi, yönetim kurulundan bu projeleri hayata geçirmek için katkı sağlamaya davet etti. Elio Medina başkan olarak yaptığı ilk konuşmasında, hastaneye yaşatacağı yeniden yapılandırma sürecinin ipuçlarını verdi. Küresel krizin yaşattığı yeni koşullarla, SGK üyelerinin Or-Ahayim’den bekledikleri hizmetlerin arttığını söyleyen Medina, bunu sağlamak için var gücüyle çalışacağını söyledi. Başkan vekili ve yardımcılarını açıklayan Medina, genel koordinatörlük görevini sürdürecek olan, hastaneye 34 yıldır hizmet eden Nüket Antebi’nin de bulunacağı yeni komisyonları okudu. Yeni görev dağılımında Viktor Apalaçi halkla ilişkiler sorumlusu oldu. Dr. Alp Gürkan, Hülya Doğu, Beki Abuaf hastane komisyonunda, İgal Mitrani proje üretme, kaynak yaratma komisyonunda, Leon Esim, Niso Maçoro, Metin Kastro, Nedim Pase satınalmada, Karen Basut halkla ilişkiler’de, Yusuf Espriel mali komisyonda görev yapacaklar. Eli Felba irtibat bürosu sorumlusu, Av. Selim Levi’de Hukuk işleri sorumlusu olacak. Leon Berk ve Yusuf Barokas yeni yönetim kuruluna danışman olarak hizmet verecekler.

Or-Ahayim Hastanesi yeni başkanı Elio Medina ile yaptığımız söyleşiye önümüzde sayılarda yer vereceğiz.

500. Yıl Vakfı Müzesi internet sitesi yenilendi

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'nin internetteki www.muze500.com sitesi Türkçe ve İngilizce olarak yenilendi. Müze yetkilileri konuyu portföylerindeki adreslere bildirdiklerini, ancak bu e-postaları almayanların [email protected] adresine yazarak, bilgi akışı listesine eklenmek üzere bildirmelerini rica ediyorlar.

Yunan Başkonsolosu Vasilya Hanuka için İYD’deydi

Yaklaşık 2,5 ay önce göreve başlayan Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu İzmir kökenli Bornova Vasilya geçtiğimiz hafta dini cemaatlerin yaşlılara yönelik kurumlarını gezisi kapsamında İhtiyarlara Yardım Derneği’ni ziyaret etti.  Eşi, çocukları ve konsolosluk çalışanlarının eşliğinde ziyaretini gerçekleştiren Başkonsolos Vasilya’ya İho gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Andrea Rambopulos tercümanlık yaptı.

Türk Musevi Cemaati’ni temsilen Başkan Vekili Lina Filiba, Dernekler Başkanı Mois Kohen ve Çetin Erbeş ile de görüşme olanağı buldu.  İYD Başkanı Hayim Küçük’ün katılamadığı görüşmede başkonsolosu kurumun Başkan Vekili  Janet Mayer ile yönetim kurulu üyesi Moiz Romano kabul ettiler. Odaları tek tek dolaşan Vasilya, pansiyonerlere Hanuka Bayramı vesilesiyle hediye verdi. Kimi yaşlıların Rumca konuşmasına şaşıran başkonsolos, memnuniyetini dile getirdi ve gelecek günlerde Hahambaşılığa da gitmek istediğini belirtti.