Işıklar Bayramı kutlamaları

* İzmir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı * Barınyurt Hanuka’da şenlendi * Rengarenk Hanukiyalar DYD’yi aydınlattı * Golden Age’ler Hanuka’yı GKD’de kutladı

Toplum
31 Aralık 2008 Çarşamba

İzmir'de

İzmir’de geçtiğimiz hafta boyunca Hanuka Bayramı çeşitli aktivitelerle yaşatıldı. İzmir Kültür Derneği’nde Hanımlar Kolu tarafından düzenlenen öğle yemeğinde hanımlar bayram coşkusunu birlikte yaşadılar. 24 Aralık Çarşamba günü Şaar Aşamayim Sinagogu’nda düzenlenen törende İzmir Cemaati Başkanı Jak Kaya bir konuşma yaptı.

Tören Kaya'nın "Hanuka ışığının tüm evreni barış ile aydınlatması" dileğiyle sürdü. Ardından Fun Club üyesi çocuklar drama ve şarkılarla bayramın anlamını vurgulayan bir sunum yaptılar.

Kutlama, dernek binasında  cemaat yönetim kurulunun organize ettiği ve canlı yayında İstanbul Neve Şalom Sinagogu’na bağlanılarak Dudu Fisher’in olağanüstü konserinin izlenmesiyle devam etti.

 

Barınyurt’ta

23 Aralık Salı günü, Barınyurt’ta gerçekleşen gecede  Neve Şalom Sinagogu Vakfı Başkanı, Yönetim Kurulu, Matan Baseter Barınyurt Başkan ve Yönetim Kurulu ile Barınyıldızların katıldığı bir Hanuka kutlaması gerçekleşti. Dualar eşliğinde yakılan mumların ardından özenle hazırlanmış yemekler yendi ve Cenk Rofe, İstanbul 18 orkestrası eşliğinde bir müzik şöleni sundu.

 

İhtiyarlara Yardım Derneği’nde

İhtiyarlara Yardım Derneği’nin pansiyonerleri ve gönüllü üyeleri Hanuka Bayramı’nı birlikte kutladı. Salı günü gönüllüler ve pansiyonerler Hanuka mumlarını yakıp öğle yemeğini yediler. Yemekte kendilerine İzi Eli gitarı eşlik etti. Yapılan çekilişte  pansiyonerler hediyeler kazandılar.

 

Golden Age

Golden Ageliler Hanuka Bayramı’nı 24 Aralık Çarşamba günü Göztepe Kültür Derneği’nde kutladı. 110 kişilik katılımcıya önce GKD Hanımlarının hazırladığı çay ikramları sunuldu. Golden Age Hanımları, Golden Age Dostlarının yaptıkları hatıraları ve bağışseverlerin ikramı olan geleneksel suvganiyotları dağıttı. GKD Hanımlar Başkanı Çela Siyon yaptığı konuşmada Golden Agelileri ağırlamaktan aldıkları mutluluğu ifade ederken, Golden Age Başkanı Meri Maya da bu güzel günde GKD çatısı altında buluşmanın önemi ve güzelliğinden bahsetti. Ardından GKD Hanımları’nın hazırlamış oldukları gösteri izlendi. Rav Yeuda Adoni günü onurlandırarak Hanuka ile ilgili bir konuşma yaptı ve katılımcılarla birlikte Hanukiya yakıldı. Meri Maya kendisine bir teşekkür sertifikası sundu. Ayrıca Başkan Vekili Şeli Elmas ile birlikte tüm gösteri ekibine teşekkür mektubu, Çela Siyon’a da bir teşekkür sertifikası verdi.

Golden Age Komisyonu, DYD’nin “Hanukiya Yarışması”na Naile Habib ve Fortune Aseo’nun süslediği Hanukiyalarla katıldı.

24 Aralık akşamı Neve Şalom Sinagogu’ndaki Dudu Fischer konserine Aşkenaz Cemaati’nin  sağladığı biletlerle katılan bazı Golden Ageliler mutlulukla konseri dinledi