Euroleague’de sekizinci haftanın görünümü

ULEB Euro League'de 2008-2009 sezonunun 8. haftasını Türk takımları maçlarını galibiyetle kapatırlarken, 8. hafta maçları sonunda 12'şer puanla Fenerbahçe Ülker, C Grubu'nda, Efes Pilsen de D Grubu'nda 3. sıraya yükseldiler...

Spor
24 Aralık 2008 Çarşamba

Ev sahibi takımların 12 maçtan 8'ini kazandıkları sekizinci haftada Türk ekiplerinden Lacivert-beyazlı takım hem dördüncü galibiyetini aldı, hem de rakibine galibiyet averajı  üstünlüğü sağlayarak gruptan çıkma yolunda hayli umutlandı.

Efes Pilsen İstanbul'da 9 sayı farkla yenildiği Yunan rakibi BC Panionios on Telecoms'u, Atina'da 14 sayı farkla yenmeyi başardı.

Fenerbahçe Ülker ise evinde İspanyol rakibi Joventut Badalona önünde 26 sayı gibi farklı skorla galip geldi ve rakibinin 3 maçtır süren galibiyet hasretine son vererek, gruptan çıkma şansını sürdürdü.

B Grubu'nun son sırasında yer alan Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ın ilk galibiyetini almasıyla, ligde bu sezon galibiyetle tanışamayan tek ekip olarak A Grubu'nda yer alan Fransız takımı Le Mans kaldı.

Barcelona,  Olympiakos, TAU Ceramica ve CSKA Moskova grup mücadelesinin tamamlanmasına iki maç kala liderlik koltuğunda oturdu.

Euroleague'de sekizinci haftanın en değerli oyuncusu unvanını, İtalya'nın Lottomatica Roma takımının 27 yaşında ve 1.95 metre boyundaki Sloven oyuncusu Sani Becirovic aldı.

Becirovic, takımının Union Olimpija Ljubljana'yı uzatmada 74-69 yendiği maçta 31.5 dakikada 23 sayı, yedi ribaunt, beş asist, iki top çalmalık performansıyla haftanın MVP’si oldu.

Maccabi Electra, üst üste 2. galibiyetini Fransa’da alırken   LeMans 73-87'i yendi. Maccabi, oyun boyunca kontrolü elinde tuttu. İlk periyot sunuda fark 9 sayı iken, ikinci periyot sonunda fark daha da arttırarak 13 sayıya çıkardı ve devreyi 36-49 galip kapattı.. Üçüncü çeyrekte  de farkı artırmaya devam etti. (49-66). Maçın son çeyreğinde  ev sahibi ekip oyuna biraz daha fazla ağırlık koymak isteyince son periyot skoru 24-21 LeMans ‘ın lehine oldu fakat maç 73-87 Maccabi Electra’nın üstünlüğü ile sonuçlandı.  

Carlso Arroyo, Lior Eliyahi ve Omri Casspi ,  herbirinden gelen 19 sayı Maccabi Electra’yı galibiyete taşıdı. Bu maçı Lior Eliyahu 10 ribauntla kapatırken, Marcus Brown Maccabi  için 14 sayıyı rakip potaya bıraktı  ve Maccabi Electra durumunu 5-3’e ve averajını da +14’e getirdi.

C grubunda 3.sırada yer alan Fenerbahçe Ülker 4-4 ve 0 averaja sahip olurken, D grubundaki Efes Pilsen’in  4-4 ve -19 averajı bulunmakta.