Süper Lig’de tatil başladı

Spor
24 Aralık 2008 Çarşamba

Turkcell Süper Lig’de Noel ile birleşen ilk yarı tatili 16. hafta maçları sonrası, fikstürden bir hafta geride başladı.

Futbol Pazar günü oynanan G.Saray-Beşiktaş derbisi ile tatile giren Süper Lig’in ilk yarısını Sivasspor, 34 puanla, geçen sezon olduğu gibi lider tamamladı.

Ligin ilk yarısında, oynanan 144 maçta atılan 382 gol ile 2.65 gol ortalaması yakalandı. Devrenin en farklı galibiyetini, son hafta  İstanbul BŞB, Kocaelispor’u evinde 5-0 yenerek elde etti.

Gol krallığında, 14 golle G.Saray’ın golcüsü Milan Boras, ligin ilk bölümünü zirvede tamamladı. Baros’u, 11 golle lider Sivasspor’dan Mehmet Yıldız, 8 golle de G.Antepsporlu Tabata izliyor.

Ligin ilk yarısında G.Saray 38 golle en fazla gol atan takım oldu. Hacettepe ise sadece 9 gol atarak ligin en az gol atan  takımı oldu. Kayserispor, 7 golle en az gol yiyen takım olurken, kalesinde en çok gol gören takım 40 golle Kocaelispor oldu.

Bu yarıda en fazla liderlik koltuğunda oturan takım Trabzonspor oldu. 8 hafta zirvede kalan Karadeniz temsilcisinin yanı sıra, Beşiktaş 4, ilk yarıyı averajla lider tamamlayan Sivas 3 ve G.Saray da 1 hafta zirve keyfi yaşadı.

İlk yarının en centilmen takımı Trabzonspor oldu. Bordo-mavili futbolcular yalnızca 1 kırmızı kart görürken, 37 kez de sarı kartla cezalandırıldı. Ligin en hırçın takımı ise Antalyaspor oldu. Kırmızı-beyazlı takımın futbolcuları toplam 6 kırmızı, 44 sarı kart gördü.