Üç Türk Avrupa’nın en iyisi olmaya aday

Avrupa’da 2008 yılının en iyileri seçilirken, Hidayet Türkoğlu ve genç oyuncular Enes Kanter ile Bahar Çağlar da adaylar arasında yer aldı

Spor
24 Aralık 2008 Çarşamba

Basketbol Bu sezon NBA’de sergilediği performansla adından sıkça söz ettiren milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, ‘2008 Yılının Oyuncuları’ adayları arasında gösteriliyor. Geçen yıl Utah’lı oyuncu Kirikenko’nun kazandığı ve bu yıl Hido’nun da yer aldığı ‘Avrupa’da Yılın Basketbolcusu’ ödülü için oylamalar 2009 yılı Ocak ayında sona erecek.

Aday listesinde Hidayet’in yanı sıra Andrei Kirilenko, Andris Biedrins, Dimitris Diamantidis, Dirk Nowitzki, Luol Deng, Nikola Pekovic, Pau Gasol, Ramunas Siskauskas, Rudy Fernandez, Tony Parker ve Zoran Planicic de bulunuyor.

Geçen sezon NBA’de ‘En çok gelişme kaydeden oyuncu’ ödülünün sahibi olan Türkoğlu, Orlando Magic forması altında 82 maçın tamamında oynayarak 19.5 sayı, 5.7 ribaunt ve 5.0 asist ortalamaları yakalamıştı. Hidayet yakaladığı çıkışla Orlando’nun Dwight Howard ve Rashard Lewis ile birlikte en önemli hücum silahı haline geldi.

Fenerbahçe Ülker’de forma giyen milli oyuncu Enes Kanter ise ‘Avrupa’da Yılın Genç Oyuncusu’ ödülü için yarışan isimler arasında bulunuyor. Enes ödül için Danilo Gallinari, Kosta Koufos, Omri Casspi ve geçen yıl bu ödülü alan Ricky Rubio ile yarışacak.

Galatasaray ve Bayan Milli Takım’ın başarılı oyuncusu Bahar Çağlar ise ‘Avrupa’da Yılın Genç Bayan Oyuncusu’ ödülü için aday gösterilen 12 oyuncu arasında yer aldı.