Toplumdan haberler

Toplum
24 Aralık 2008 Çarşamba

Or-Ahayim’de yeni yönetim

Or-Ahayim Balat Musevi Hastanesi Vakfı tarafından dört yılda bir yapılan yönetim kurulu seçimi 21 Aralık Pazar günü gerçekleşti. Elio Medina, Yaşar Nesim Abuaf, Daniel Altaras, Flor Baruh, Nüket Antebi, Viktor Apalaçi, Beki Abuaf, Alp Gürkan, İgal Mitrani, Leon Esim, Nesim Maçorro, Selim Levi, Hülya Doğu, Eli Felba ve Karen Basut asil üyeliğe, Metin Kastro, Nedim Pase ve Yusuf Espriel yedek üyeliğe seçildiler. Yeni Yönetim hafta sonu toplanarak yeni başkanını seçecek. En kıdemli üyenin başkanlığında yapılacak olan seçimde, yeni başkan görevini devralacak ve diğer üyelere görevlerini bildirecek. Or-Ahayim’de yeni yönetim.

Radyoda Hanuka kutlaması

Gazetemiz Yazarlarından Dr. Robert Schild’in bir süredir Açık Radyo’da sürdürdüğü “Damdaki Kemancılar” Klezmer Müziği programında 28 aralık Pazar günü Hanuka programı gerçekleştirecek.

Türk radyolarında ilk kez yapılacak bu programı dinlemek isteyenler, konuya ilgi duyanlar  saat 13:00’te FM 94.9 frekansında buluşacaklar.

DYD, B. Pinto’yu ağırladı

18 Aralık Perşembe akşamı Dostluk Yurdu Derneği, Türk Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto’yu ağırladı.  Dernek Başkanı Ceki Karmona’nın  yaptığı açılış konuşmasının ardından, gecenin moderatörlüğünü üstlenen Selim Hubeş ile konuk Bensiyon Pinto sahneye davet edildi. Pinto, büyük ses getiren “Anlatmazsan Olmazdı, Geniş Toplumda Yahudi Olmak”  adlı kitabi üzerine Hubeş’in sorularını samimiyetle yanıtladı. Derneğin ana salonunda gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi topladı. Konukların yönelttiği soruları da cevaplayan  Pinto, misafirlere bu geceye katılmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pinto, daha sonra kitabını imzaladı.

Joshua D. Fraiberg doğdu

Hahambaşılık müşavirlerinden Şapat-Viki Aviyente’nin torunları, Selin-Steve Fraiberg’in oğulları Joshua Daniel ABD’de dünyaya geldi. Aviyente ve Fraiberg ailelerini kutlar, Joshua Daniel’e ailesi ile birlikte sağlıklı ve uzun bir ömür dileriz. /