Sanatta kısa kısa...

3 Aralık 2008 Çarşamba

Kamea Dans Topluluğu 27 Aralık’ta İş Sanat’ta

İsrail’in önde gelen repertuar dans topluluklarından Kamea, İsrail Kültür Ataşeliğinin katkılarıyla, 27 Aralık Cumartesi akşamı Carl Orff’un muhteşem “Carmina Burana”sını İş Sanat sahnesinde sergileyecek. Sanat yönetmenleri Daniella Schapira ve Tamir Ginz yönetiminde, yine Tamir Ginz’in koreografisiyle sahnelenecek olan eser, daha önce de Pekin 2008 Olimpiyatları’nda sergilenmişti.

2002 yılında prestijli Bat-Dor Beer-Sheva Belediyesi Dans Merkezi’ne bağlı olarak kurulan topluluk, İsrail içinde yılda 70’e yakın performans gerçekleştiriyor ve başta Ginz olmak üzere konuk koreografların yapıtlarını da dans severlerle buluşturuyor. İlk olarak 2003 yılında Ginz’in “Secret Garden” adlı yapıtının prömiyeri ile sahnelerde parlayan grup, yurtdışında da başarılı gösterilere imza attı. Bunlar arasında özellikle “Platform 1” adlı yapıtla Hindistan’ın ünlü Navartri Festivali’nde bir milyonu aşkın izleyici  tarafından seyredildi.. Kamea’nın dansçıları, farklı tarzları kucaklayan yapıtlarda gösterdikleri teknik ve artistik mükemmellikle modern dansın gözde repertuar topluluklarından olmaya aday. İş Sanat’ta müzikle ilgilenen hemen herkesin kuşkusuz kaçırmaması gereken bir dans ziyafeti olacak. Biletler Biletix’te...Prof. Riva Kastoryano ve

Prof. Nora Şeni, Sivil Toplum Diyaloğu Konferansı’nda

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü, Institut d’Etudes Politiques de Paris (Sciences Po) ve Fransız Anadolu Araştırmaları Merkezi (IFEA) işbirliği ile  İnteract Projesi kapsamında düzenlenen “Sivil Toplum Diyaloğu Konferans Serisi” İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başlıyor.  Konferans serisinin  ilki “Farklılıkların Yönetiminde AB, Fransa ve Türkiye’den Karşılaştırmalı Perspektifler”, 4 Aralık  günü Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Konferans, Türkiye ve Fransa’dan uluslararası ilişkiler, siyaset ve sosyoloji alanlarında uzmanları biraraya getiriyor. “Farklılıkların iradesi” temasının ele alınacağı etkinlikte; Avrupa Birliği, Fransa ve Türkiye bağlamında farklı yerellik ve bölgesellik seviyelerinden bilgi ve tecrübelerin paylaşılması amaçlanıyor. Konferansa Prof. Dr. Riva Kastoryano, Prof Dr. Nora Şeni’nin yanı sıra Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Uğur, Fransa’nın İstanbul  Başkonsolosu Christine Moro, AB Delegasyonu Seda Erden, Prof. Dr. Jean Marcou, Dr. Joerg Baudner gibi isimler de katılacak.  Etkinlik ilgilenen herkesin katılımına açık. Türkçe ve İngilizce simultane tercüme hizmeti verilecektir.

Bilgi için: http://eu.bilgi.edu.tr   Tel: (0212) 444 0 428

Nazareth Orkestrası ve Lubna Salame yeniden İstanbul'da

Ümmü Gülsüm’ün anısına Nazareth Orkestrası ve solist Lubna Salame yeniden CRR’de. Arap müziğinin klasik, folk türlerinde ve geleneksel Filistin müziğinde ustalaşmış Nazareth Orkestrası, Hıristiyan, Müslüman ve Yahudi müzisyenlerden kurulu bir orkestra olarak, farklı kültürleri biraraya getiriyor. Ümmü Gülsüm şarkıları geleneksel akustik enstrümanlarla orijinal formasyonunda çalınıyor. Nazareth Orkestrası, İsrail ve Filistin  dahil olmak üzere Kudüs Festivali, Tel Aviv Barış Festivali, Ud Festivali gibi pek çok festivalin yıldızı olarak, dünyanın birçok festivalinde sahne almış. Grubun solisti Lubna Salame, dünyaca ünlü Radiohead’den tanıdığımız Tom York’tan, Ömer Faruk Tekbilek’e kadar birçok uluslararası isimle şarkılar söylemiş, Arap müziğinin en iyi genç yorumcularından biri. Konser 16 Aralık Salı akşamı CRR’de gerçekleşecek. Tel: 0212 2744348

Açık Dergi’de “Akvaryum”!

İzel Rozental’in “Akvaryum” kitabı Gözlem Yayınevi’nden çıktı. Ardından kitap Schneidertempel  Sanat Merkezi’nde sergileşti. 23 Kasım’da seyirciyle buluşan sergiyi 7 Aralık’a kadar gezebilirsiniz. İzel Rozental, kitabı ve sergiyi anlatmak üzere Açık Radyo’nun konuğu. Rozental ile yapılan söyleşiyi 3 Aralık Çarşamba günü 19:00’da 94.9 Açık Radyo-Açık Dergi programında dinleyebilirsiniz. 

Tel: (0 212)  343 40 40