1933 Üniversite Reformu Sempozyumu

“75. yılında 1933 Üniversite Reformu Görüşler ve Anılar Sempozyumu” 18 Aralık Perşembe günü, Musevi Cemaati’nin katkılarıyla Tarih Vakfı tarafından Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde düzenlenecek

Toplum
3 Aralık 2008 Çarşamba

75 yıl önce Nazi zulmünden kaçan bilim adamlarının Üniversite Reformu kapsamında Türkiye’ye gelmeleri ve akademik eğitime katkıları düzenlenen bir sempozyumda ele alınacak.  Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek etkinliğin açılış konuşmalarını Tarih Vakfı Başkanı Prof. Murat Güvenç ve Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya yapacaklar.

Birinci oturumda; “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Darülfünun’dan Üniversiteye Kritik Evreler”in sunumunu Yrd. Doç. Mehmet Ö. Alkan gerçekleştirecek ve konuşmacı olarak Prof. Dr. İlhan Tekeli, Prof. Dr. Mete Tuncay söz alacaklar.

13:30’da “Aileden Anılar: Türkiye’de Doğmak- Büyümek” başlıklı ikinci oturumda Mesut Ilgın başkanlık yaparken, Prof. Ernest Hirsh’in oğlu Enver Tandoğan Hirsh, Heykeltıraş Rudolf Belling’in kızı Elizabeth Weber Belling ve Prof. Alfred Heilbronn’un oğlu Kurt Heilbronn söz alacak.

15: 20’deki “Meslekten Anılar Türkiye’de Yaşamak- Çalışmak” başlıklı oturumda Doç. Dr. Arın Namal, Prof. Dr. Kemal Önen, Prof. Dr. Ali Ülkü Azrak, Prof. Dr. Ünal Tekinalp, Prof. Dr. Asım Cenani, Operatör Dr. Avram Behar ve Prof. Dr. Ferhan Berker konuşmacı olarak katılacaklar