Paris’te “Gilad Şalit yürüyüşü”

Geçtiğimiz pazar günü 800 kişi, 2006’nın haziran ayında Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit’in serbest bırakılması için Paris yakınındaki Neuilly-sur-Seine’de gösteri yaptı

Kültür
26 Kasım 2008 Çarşamba

Hafif kar yağışı altında gerçekleşen “Gilad Şalit yürüyüşü” Neuilly-sur-Seine Belediye Başkanı Jean-Christophe Fromantin ile film yönetmeni Elie Chouraqui tarafından düzenlendi.

Jean-Christophe Fromantin, “Gilad Şalit’in babası Noam ile tanıştıktan sonra böyle bir yürüyüşü düzenlemeye karar verdim. Bu yürüyüş gerçek bir barış mesajı oldu. Gilad Şalit’in sağlığı ile ilgili ailesine hiçbir haberin verilmemesi kabul edilecek bir durum değil. Bu nedenle kamuoyunun konuya duyarlık göstermesini istedik” dedi.

Bu konuda bir video filmi hazırlayan Elie Chouraqui, Gilad Şalit’in aynen Ingrid Betancourt gibi rehin tutulduğunu söyledi. Betancourt, altı yıl Marksist Farc gerillaları tarafından rehin tutulmuş ve temmuz ayında Kolombiya ordusu tarafından özgürlüğüne kavuşturulmuş Kolombiyalı bir Fransızdı. Pazar günü düzenlenen yürüyüşe Fransa’nın popüler şarkıcılarından Partick Bruel, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin oğlu Jean Sarkozy de katıldı.

Belediye Başkanı Jean-Christophe Fromantin, Fransa’nın diğer belediyelerinin de benzer yürüyüşler düzenlemesinin yerinde olacağını söyledi. 14 Aralık’ta Strasbourg, Lyon ve Marseilles’de de Gilad Şalit’in özgür bırakılması için yürüyüşler yapılacak.