V. Gila Kohen Öykü Yarışması

Şalom Gazetesi ve Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın A.Ş genç yaşta amansız bir hastalık sonucu yitirdiği Kitap Editörü Gila Kohen’in anısına düzenlediği öykü yarışmasının beşincisini düzenliyor.

Gila Kohen Öykü Yarışması
20 Kasım 2008 Perşembe

Şalom Gazetesi ve Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın A.Ş genç yaşta amansız bir hastalık sonucu yitirdiği Kitap Editörü Gila Kohen’in anısına düzenlediği öykü yarışmasının beşincisini düzenliyor. Amacı,Türk Edebiyatına, özellikle gençler olmak üzere yeni kalemler kazandırmak olan öykü yarışmasının şartnamesi aşağıdaki gibidir:

1. Katılımcılar daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış en fazla üç eserle yarışmaya katılabilirler. Konu ve yaş  kısıtlaması bulunmamaktadır. Eserler çift satır aralığı ile yazılacak olup, en az 5 en fazla 15 A 4 sayfası uzunluğunda olmalıdır. Katılımcıların öykülerinin CD’ye kaydedilmiş şeklinin yanısıra bir kopya orijinalini, özgeçmişlerini ve birer fotoğraflarını posta yoluyla yollamaları gerekmektedir.Ayrıca yarışma sonrasında yayınlanacak öykü kitabının basımının zamanında ödül törenine yetişebilmesi için yarışmacıların eserlerini   e-posta ile [email protected] adresine de ulaştırmaları istenmektedir.

2. Seçici Kurul,Feridun Andaç,Liz Behmoaras,Stella Hazbay, Tülay Gürler  ve Mario Levi olmak üzere 5 kişidir.

3. Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın A.Ş. yarışmanın sonuçlanmasının ardından yayınlayacağı kitapta Seçici Kurul’un uygun göreceği eserlere yer verecektir.Eserlerin yayın hakkı bir yıllığına Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın A.Ş’ye aittir. Bir yıl içinde yayınlanmayan eserin yayın hakkını yazar istediği gibi kullanabilecektir.

4. Eserlerin en geç 27 Şubat 2009 tarihine kadar Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın A.Ş. merkezine e-posta ve  kurye vasıtasıyla ulaşmış olması gerekmektedir.Yarışma sonuçları Mayıs’ın son haftası açıklanacaktır.

5. Yarışmanın ödül dağıtımı şöyle

    I.lik ödülü       1.750 YTL

    II.lik ödülü      1.250 YTL

    III.lük ödülü    1.000 YTL

    Ayrıca iki kişiye Mansiyon verilecektir.

6. Yarışmaya katılan Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın A.Ş’nin günümüzdeki faal mensuplarının eserleri ödül ve mansiyon alamaz.Ancak Seçici Kurul tarafından uygun görüldüğü takdirde eserleri yayınlanacaktır.

Müracaat:

Eti Varon

Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın A.Ş.

Atiye Sok.Polar Apt.12/6 34365 Teşvikiye/İstanbul

Telefon: 0212  240 41 44    0212 231 92 82    Fax:0212 231 92 83

e-mail:[email protected]     www.salom.com.tr