Sanatta kısa kısa...

19 Kasım 2008 Çarşamba

Alzheimer Vakfı yararına “Hatırlamak için el ele” konseri

 Alzheimer  Vakfı,  Alzheimer hastalığı ve diğer demansların toplum tarafından tanınması ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi için uğraşmaktadır. Bu amaç doğrultusunda  çeşitli sanatçı ve kuruluşlarla  işbirliği yaparak sosyal faaliyetler düzenlemektedir. Bu bağlamda, “Bakım ve huzur evi’ne bir tuğla da sizden” sloganıyla, keman sanatçısı Cihat Aşkın ve Aşkın Ensemble Grubu, vakıf yararına 22 Kasım  Cumartesi  akşamı, saat  20.30’da Levent, İş Kuleler İş-Sanat Kültür Merkezi İstanbul Salonu’nda bir konser verecek. Biletler Biletix’ten temin edilebilir.

Perküsyoncu Chen Zimbalista ve grubu 4 Aralık’ta CRR’de

Farklı ritim ve vuruşların ahenginden oluşan müziği, klasik müzikten blues’a, cazdan rock repertuarına kadar birçok türü yorumlayan ünlü perküsyon ustası Zimbalista, 4 Aralık’ta Cemal Reşit Rey Salonu’nda sevenleriyle buluşacak. Grubu ile; piyanoda Jose Gallardo, etnik perküsyonda Naday Rogel, “Bach a l'africaine”, Piazolla ve Gershwin’den parçalar seslendirecek.

Prof. Arnold Reisman’dan seminer

 “Turkey’s Modernization: Refugees from Nazism and Atatürk's Vision” kitabının yazarı Prof. Arnold Reisman, akademik seminerler serisi kapsamında 25 Kasım Salı günü saat 15.00’te Özyeğin Üniversitesi’nde "Nazi Toplama Kamplarından Türkiye’de Güvenli Bir Sığınağa: Anlatılmamış Bir Hikaye" adlı bir seminer verecek. Ardından bir kokteyl verilecek. 

Özyeğin Üniversitesi, Kuşbakışı cd.

2 Altunizade, Tel: 0216 559 2152

Vivi Menase’nin resimleri Armada Otel’de sergilendi

5-9 Kasım  tarihleri arasında Otel Armada ve Buz Ada’da gerçekleşen ve dünyanın her yerinden tangoseverlerin rağbet ettiği tango festivali "İstanbul Tango Ritual"  kapsamında açılan sergide sanatçı Vivi Menase tango temalı eserlerini sergiledi.

Tuluyhan Uğurlu sizi Sirkeci Garı’nda bekliyor

Piyano sanatçısı Tuluyhan Uğurlu, 29 Kasım Cumartesi günü, saat 17.00 ve saat 20.30’da Sirkeci Garı’nda gerçekleştireceği iki konserle müzikseverlerle birlikte olacak. “Güneş Ülke Anadolu” başlıklı dinletinin biletlerini Biletix’ten temin edebilirsiniz.

Ünlü kemancı Nigel Kennedy farklı bir konserle karşımızda

Nigel Kennedy (Keman), Tomasz Grzegorski (Saksofon), Piotr Wylezol (Tuşlu çalgılar), Tomasz Grochot (Davul), Adam Kowalewski (Bas)’tan oluşan Nigel Kennedy Quintet 22 Kasım Cumartesi akşamı CRR’de bizlerle birlikte olacak.

Nigel Kennedy,  İngiltere’nin önde gelen keman virtüözü ve çalışmaları dünyada en çok satılan klasik müzik kemancısıdır. Kennedy, aynı zamanda tutkulu bir cazcıdır. Çocukluk yıllarında dahi, Menuhin’in klasik müzik okulunun resmi sıkıcılığından kaçış olarak, yatılı okulda geceleri geç saatlere kadar portatif radyosundan gizlice caz dinlerdi. Bu tutkusu onu okulda gayrı resmi olarak caz müziği yapan gruplar kurmaya yönlendirmişti.

Zamanını caz ve klasik müzik dünyaları arasında titizlikle bölen Nigel Kennedy’nin caz performanslarının enerjisi, heyecanı ve samimiliği, daha resmi klasik arenalar ile keskin bir kontrast  yaratmaktadır.

 

Jacqueline Roditi’nin fotoğrafları Bebek Lucca’da

Bilgi Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Jacqueline Roditi, değişik bir teknik kullanarak çektiği Pop art tarzındaki fotoğraflarını 1 Ocak 2009 tarihine kadar Bebek Lucca Cafe’de görebilirsiniz.

 

Amos Oz’un son kitabı: Kara Kutu

Ünlü İsrailli yazar Amos Oz’un son kitabı Kara Kutu Doğan Kitap’tan çıktı. Eser, sırlarla örülmüş ilişkiler, zamanı gelmiş bir hesaplaşmanın öyküsünü anlatıyor. Siyasetin iç dünyalara vuran gölgesi, sistemin çarptığı ruhlar, politik sınırlar ve tenin sınırları, ifade edilmeyi bekleyen gerçekler, arzular… Kara Kutu: gecikmiş bir aşk itirafı… İlana, yedi yıllık sessizliğini bozar ve Amerika’ya göç etmiş eski kocası, parlak akademisyen Aleks’e bir mektup yazar; ergenlik çağına gelmiş sorunlu oğulları Boaz’ın başı ciddi derecede derttedir. Ne var ki, bu basit çağrının altında başka şeyler de vardır…

Guardian Gazetesinin yorumuna göre: “ Kara Kutu çok çarpıcı bir roman… Günümüzde, insani ihtiyaçlar ile siyaset arasındaki gerilimin cinsel hayatı ve tutkuları nasıl işgal ettiğini gösteriyor.”