Muhteşem Hido

Geçen hafta ;Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic sahasında Portland'la karşılaştı!

Spor
19 Kasım 2008 Çarşamba

Hido, maçın en skorer isim olmayı başardı ancak yenilgiye çare olamadı, Magic bu sezonki  yedinci  maçında üçüncü  yenilgisini aldı!

Sahasında konuk ettiği Portland karşısında son çeyrekte rakibine boyun eğen Orlando, 106-99'luk skorla sahasındaki dördüncü maçtan ikinci kez yenik ayrıldı.

 42 dakika sahada kalarak maçın en çok süre alan oyuncusu olan 'Hedo' lakaplı milli basketbolcu hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu.

 35 sayıyla maçı tamamlayan Hido ayrıca 4 ribaunt- 3 de asist yaptı.

Bu hafta sonu ise; Orlando Magic, Doğu Konferansı'nın zayıf takımlarından Charlotte Bobcats'i milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun skorer oyunuyla deplasmanda 90-85 yenerek bu sezonki 7. galibiyetine ulaştı.

Maça Fransız oyuncu Mickael Pietrus'un basketleriyle hızlı giren Magic, ilk 4.5 dakikayı 10-4 önde geçti. Gerald Wallace'ın sayılarıyla oyunda dengeyi kuran Bobcats, skor üstünlüğünü ele geçirdi ve ilk çeyreği de 21-19 önde bitirdi.

İkinci çeyreğin ilk bölümünde Adam Morrison'ın üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle farkı 8 sayıya kadar çıkartan Bobcats, Rashard Lewis-Jameer Nelson ikilisinin sayılarına engel olamadı ve konuk takım devrenin tamamlanmasına 5 dakika kala 30-29 öne geçti. Rakibine Raymond Felton ve Gerald Wallace'la cevap vermekte gecikmeyen ev sahibi takım, soyunma odasına 43-38 üstün gitti.

Jameer Nelson'ın 3 sayılık basketiyle ikinci yarıya başlayan konuk takım, Bobcats'in kolay sayı üretmesine izin vermezken hücumda Hidayet Türkoğlu-Rashard Lewis-Jameer Nelson üçlüsüyle etkili oldu ve son çeyreğe 65-61 önde girdi.

Son çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken, Hidayet Türkoğlu'nun kaydettiği 9 sayıyla oyuna ağırlığını koyan Magic, farkı 8 sayıya kadar çıkarttı ve maçı da 90-85'lik skorla kazanarak önemli bir galibiyet aldı.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 9'u son çeyrekte olmak üzere toplam 20 sayı üreterek sahanın en skorer oyuncusu olurken, istatistiklerine de 4 asist – 3 ribaunt ekledi. 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 5 şutu da sayıya çeviremeyen yıldız oyuncu, 6/15 saha içi isabet oranıyla hücum etti.

Son iki maçında sahanın en skorer ismi olan HİDO şu anda Orlanda Magic ‘in en kıymetli oyuncusu.