Ulus Özel Musevi Okulları’ndan haberler...

Toplum
5 Kasım 2008 Çarşamba

Öğrenciler 3.JMUN (Model Birleşmiş Milletler) konfereransındaydı…

UÖMO öğrencileri, 17-19 Ekim tarihleri arasında HEV Okulları’nda düzenlenen JMUN (Model Birleşmiş Milletler Toplantısı) konferansına ilköğretim ve lise öğrencilerinden oluşan büyük bir delegasyonla katıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, İstanbul, Ankara, İzmir, Dan Haag ve Selanik’ten, on ikiyi aşkın okuldan iki yüzden fazla öğrencinin konuk olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını THIMUN Başkanı Remko Van der Zwaag yaptı.

Katılımcıların, guruplar halinde Birleşmiş Milletler’e üye ülkeleri temsil ettiği konferansta, Ulus Özel Musevi Okulları öğrencileri Burkina Faso’yu temsil etti. UÖMO öğrencileri konferans boyunca Birleşmiş Milletler komitelerinin çalışmalarına uygun olarak, temsil ettikleri ülkenin temel problemlerini araştırıp, analiz ederek katılımcılara silahsızlanma, çevre, insan hakları, dünya sorunları gibi konularda görüş bildirdiler, yapılabilecekler hakkında projeler sundular. Konferansa katılan UÖMO İlköğretim öğrencilerinin başarılı sunumları ve tartışma yöneticisi olarak katılan dört UÖMO Lise öğrencisinin etkin İngilizceleri beğeni kazandı. Tüm sunumların ve tartışmaların  İngilizce olarak gerçekleştiği konferansta  öğrencilerinin   İngilizce pratik yapma ve yabancı dildeki yetkinliklerini güçlendirme fırsatı bulduklarını belirten UÖMO İlköğretim JMUN Öğretmenleri Madeleine Pelletier ve Aylin Kan “Geçtiğimiz yıl okulumuz öğrencilerinin  JMUN ,MUN, KAPLUN  gibi  uluslar arası konferanslarda elde ettikleri başarıların, bu yıl öğrencilerimizin büyük çoğunluğunu  bu çalışmalara katılmak için motive ettiğini gözlemledik. 3.JMUN konferansına İlköğretim ve lisemizden oluşan büyük bir öğrenci gurubu ile katıldık. Konuşma dilinin tamamen İngilizce olduğu, topluluk önünde öğrencilerimize evrensel konularda İngilizce tartışma ve sunum yapma fırsatı sunan bu tip organizasyonların çok önemli olduğuna inanıyoruz” dediler.

Ballıkayalar trekking gezisi

19 Ekim Pazar günü 20 kişilik öğrenci gurubu, UÖMO Beden Eğitimi öğretmenleri eşliğinde Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Balıklayalar’da  trekking yaptılar. Göletleri şelalesi, deresi, olağanüstü doğası ile sonbaharda göçmen kuşların uğrak yöresi olan Ballıkayalar Tabiat Parkı içinde öğrenciler spor yaparak doğayı keşfettiler.

Lise öğrencileri Anıtkabir’i ziyaret etti

11. Sınıf öğrencileri Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk Haftası kapsamında Sosyal Bölüm Başkanı Emel Ayvalıoğlu, Matematik Bölüm Başkanı Berta Banana, Felsefe Öğretmeni Asım Erhanezer ve Lise Müdür Yardımcısı Veysel Yüksel eşliğinde Ankara’ya bir gezi düzenlediler. Gezide öğrenciler Atatürk Orman Çiftliğini, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni, 1938 de sonsuzluğa ulaşan Atatürk’ün 1953’e kadar yattığı yer olan Etnografya Müzesini, Büyükelçilik, Bakanlık, Genel Müdürlük binalarını, şehrin modern mimarisinin örneği olan Atakule’yi ve Türkiye’nin siyasi kalbinin attığı protokol yollarını, Çankaya’yı ve Cumhurbaşkanlığı yerleşkelerini görme fırsatı elde ettiler. Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı TBMM binasını dışarıdan görme olanağı bulan öğrenciler, Atatürk’ün ebedi istirahatgâhının bulunduğu Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ata’ya saygı duruşunda bulundular ve cumhuriyeti sonsuza dek koruyacaklarına söz verdiler.

Astoria’ da “Mustafa” filmi ile Cumhuriyet kutlaması

29 Ekim sabahı UÖMO lise öğrencileri ve öğretmenleri Astoria Sinemaları’nda Cumhuriyet’in 85. yılını kutladı. Ata’ya saygı ile başlayan törenin ardından İstiklal Marşı’nı söyleyen ve filmi izleyen öğrenciler, Mustafa filmini Türkiye’de izleyen ilk bin kişinin içine girdiler.