SANATTA KISA KISA...

31 Ekim 2008 Cuma

Simya Galeri’de Takılabilir Heykeller ve Mobius Heykel Sergisi

Sabrina Fresko'nun Takılabilir Heykeller ve Mobius Heykel Sergisi 5  Kasım 2008- 17 Ocak 2009 tarihleri arasında görülebilir. Vücutla birlikte hareket eden, onunla bütünleşen, onu takanın düşünce ve hayata karşı duruşunu yansıtan, değişik tekniklerle organik bir hareketliliğe ulaşan "Takılabilir Heykeller" mücevher veya takı olmanın ötesinde modern sanatın  bir medyası olarak ifade buluyor. Kinetik döngü, devamlılık, sonsuzluk formları sanat tarihçileri ve kritikleri tarafından mobius heykel olarak nitelendiriliyor.

Akyol Sanat Evi Beki Bennun ve Ester Benbanaste’yi ağırlıyor

Resim sanatçıları Beki Bennun ve Ester Benbanaste eserlerini  8-28 Kasım tarihleri arasında Teşvikiye’deki Akyol Sanat Galerisi’nde sergiliyorlar. Resme, aynı yıllarda İstasyon Sanat Evi’nde Mahir Güven ile başlayan sanatçılar, daha sonra çalışmalarına Sevim Gürsoy Tunçyıldız ile devam ettiler. Bir çok kişisel sergi  yanında karmalara da katıldılar. Sergi açılışı, 8 Kasım Cumartesi akşamı 17.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Tel: 0212 227 40 88 /  www.akyol sanatevi2.com

Giora Feidman bir kez daha CRR’de

Klezmer Kralı olarak tanınan Giora Feidman, 7 Kasım’da Türk hayranlarını bir kez daha büyülemek üzere CRR’de bir konser verecek. 1936’da Arjantin’e göç etmiş Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen sanatçının gençliği Yahudi müzik geleneği olan Klezmer’le şekillendi. Klasik müzik eğitiminin ardından, İsrail Filarmoni Orkestrası’nın en genç klarnetçisi olarak görev yaptı. Bu orkestrada çaldığı 20 yıl boyunca dünyanın en önemli orkestra şefleriyle çalışma imkanı buldu. Bu süre zarfında müziği “en derindeki duyguların ve ruhun dili” olarak ele almaya ve tüm sınırları aşan bir araç olarak görmeye başladı. 1970’lerin başında İsrail Filarmoni Orkestrası’ndan ayrılan Giora Feidman kendi müzikal mesajını ortaya koydu. Bu, çok yönlü klasik ve modern müzik stilleriyle zenginleştirdiği eski Klezmer geleneğinin rönesansıydı.

Üç Maymun İsrail’de ödül aldı

Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı ‘Üç Maymun’ filmi, bu yıl 24.sü düzenlenen İsrail Uluslararası Haifa Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülüne layık görüldü.

Betina Demişulam yeni koleksiyonu ‘Tête- à -Tête’i Reina’da tanıttı...

Takı tasarımcısı Betina Demişulam, Mon reve’in yeni koleksiyonu ‘Tete-a-Tete’i 150 davetli ve basının katıldığı bir organizasyonla Reina’da tanıttı. Yeni koleksiyonun ana hatlarını yarı değerli taşlarlardan oluşan zincir kolyeler, büyük küpeler, her kıyafetle rahatça kullanılabilecek yüzük ve bilezikler oluşturuyor. Bilgi için: 0 216 386 76 69