Rav Gilles Bernheim, Fransa’nın yeni başhahamı

Rav Gilles Bernheim, geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen seçimle, yeniden seçilme beklentisinde bulunan Başhaham Joseph Sitruk’un yerine göreve getirildi

Dünya
2 Temmuz 2008 Çarşamba

Geçtiğimiz pazar günü düzenlenen seçimle, 21 yıl Fransa başhahamı görevinde bulunan 63 yaşındaki Rav Joseph Sitruk’un yerine 56 yaşındaki ultra Ortodoks Rav Gilles Bernheim seçildi.

Paris’in en büyük sinagogu “Synagogue de la Victoire”ın din görevlisi olan Rav Gilles Bernheim, dinlerarası diyalog konusunda çok etkin olup, Fransa’da Yahudi-Hıristiyan Dostluğu kuruluşunun başkan yardımcılığı görevinde bulunmakta.  “Le Rabbin et le Cardinal” (Haham ve Kardinal) başlıklı Kardinal Barbarin ile sürdürdüğü bir dizi söyleşide Rav Gilles Bernheim, dinlerarası diyalogun ne denli düzeyli ve yararlı olabileceğinin örneğini sergilemesiyle dikkat çekti. Yedi yıllık bir süre için 1 Ocak 2009 tarihinde başhahamlık görevini üstlenecek olan Rav Bernheim, Fransa’da başhahamlık görev süresini yedi yıllık iki dönem veya on yıllık bir dönemle sınırlama yönünde çalışmalar yürütüyor. Fransa’da, dış dünyaya en açık Yahudi din adamı kimliği ile tanınan Rav Gilles Bernheim, evli ve dört çocuk babası.