Şemeş Bogrim’den “Tanık” müzikali...

Göztepe Kültür Derneği’nin 18 yaş üstü gençlerinden oluşan 30 kişilik Şemeş Bogrim dans topluluğu, bütün bir sene sabır ve özveriyle çalışarak “Tanık” adlı müzikal bir gösteri hazırladılar. 16-17 Haziran günleri Amram Oditoryumu’nda gerçekleşen, özgün dans ve müziklerle dolu müzikalde, izleyiciler, geçmişe tanıklık ederken umudun asla kaybolmayacağı geleceğe doğru bir yolculuğa çıktılar

25 Haziran 2008 Çarşamba

Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya’nın yanı sıra tüm dernek, kurum, kuruluş ve vakıf başkan ve üyelerinin davetli olduğu gecede GKD yeni dönem başkanı Niso Haras bir açılış konuşması gerçekleştirdi. “Başarı kalpten gelir, beyinde büyür ve ellerden hayata akar. İşte kısaca Göztepe Kültür’ün tanımı” sözleriyle konuşmasına başlayan Haras, geçmiş dönem başkanlarını sahneye davet ederek birer plaket ile onurlandırdı. Gençlik Başkanı İzel Maden, Kadınlar Kolu Başkanları Soli Alfasa ve Ester Arditi, Geçmiş Dönem Başkanı İsmail Bahar ve kısa bir dönem başkanlık yapan Erol Krespi’nin plaketlerini almalarının ardından İzel Maden gösteri öncesi bir giriş konuşması yaptı: “Holokost’u anlamak demek yıkımın, vahşetin, ruhsuzluğun ve nefretin sonsuzluğunu anlamak demek, insanlığın bittiği anı görmek demek. Ama Holokost’u anlamak demek bizi anlamaya yetmez. Biz böylesine kül olmuş bir dünyada, diri diri yakılmış ruhlarımızı dünyanın tekrardan güzel bir yer olabileceğine, hayatın kutsallığına nasıl inandırabilirdik. İnanç, sevgi ve umut. Her şeyden önce bilelim biz kimiz, başımıza neler geldi, anlatalım bildiğini sanana da bilmeyene de. Öğretelim bize kalan mirası, barışı, cesareti, inancı, özgürlüğü. Unutmayalım ki görenler tükendiğinde duyanlar yola devam eder…” sözleriyle Şemeş Bogrim 2008’i “Tanık” adlı gösterilerini sunmak üzere sahneye davet etti.

Rolleri üstlenen Rozi Levi, Teri Behiri, David Sevgi, David Abohayra, Erol Marçelli, Yosi Benzesin ve Alp Levi oyunculuk performanslarıyla büyük alkış aldılar. Alis Şaul, Alp Levi, Alper Hoşol, Aviv Büyükbahar, Betsi Mitrani, Ceysi Sulam, David Sevgi, David Abohayra, Doğan Güner, Ece Avnayim, Erol Marçelli, Eser Yohay, Gülin Desaban, İrem Barokas, Elda Pase, Klerissa Kohen, Lisya Levi, Lisya Zaharya, Lora Kohen Yanarocak, Meir Baruh, Refi Hason, Rozi Levi, Sandra Yüzarı, Sibel Beharti, Suzi Sümerlevi, Teri Behiri, Vedat Acil, Yaşar Abravaya ve Yosi Benzesin ise dans performansları ile göz doldurdular. Gösterinin sonunda oyun Yönetmeni ve Proje Tasarımcısı Reni Cemert, Koreografi ve Dans Direktörü, Proje Danışmanı Sezen Haras, Senaryo Yazarı ve Proje Tasarımcısı Metin Zonana, Aranjör ve Proje Tasarımcısı Nedim Ergil, dekor ve sahne amiri Sabi Siliki, dans çalıştırıcıları Betina Pinto ve Selin Bensason sahneye davet edilerek alkışlarla onurlandırıldılar.

Oyunun sahnelenmesi aşamasında David Bueno (ses ve görüntü şefi), Can Razon (ses), Meir Yanni (Işık), Zelda İpekoğlu (makyaj), Ceysi Şulam (afiş tasarım)ve Mix Müzik teknik destekleriyle katkı sağladılar.