Sonuna kadar Nissan Note

Nissan Note dizel, kalitesi ve güvenirliliğini zorlu 50,000km testi ile ispatladı

Spor
25 Haziran 2008 Çarşamba

Barselona – Alesport yayınlarının prestijli dergilerinden SoloAuto Monovolúmenes ve NIBSA’ nın Nissan Note dizel ile yaptığı 50,000km yol testi sonuçlandı. Nissan Note, test boyunca kalitesi ve sağlamlığıyla test ekibinden tam puanını almayı başardı.

Test otomobili olarak seçilen ve ülkemizde de satılmakta olan 86 HP’ lik 1.5lt dizel Nissan Note, 9 ay boyunca derginin test editörleri tarafından tüm İspanya’ nın çevresinde kullanıldı. Ardından da Avrupa’ nın çeşitli ülkelerinde devam eden bu yolculuğun bitiş noktası ise Fas oldu.

Nissan Note dizel, test süresince pratikliği, kolay kullanımı, üstün performansı ve yakıt tüketimindeki tasarruflu yapısı ile gazetecilerden tam not aldı. Aralıksız süren 50,000km’ lik testini dolduran Note, Barselona’daki teknik heyet tarafından incelemeye alınarak, en küçük parçasına kadar sökülüp, detaylı bir incelemeye tabi tutuldu.  Kullanılan parça ve materyallerin sağlamlığı ve iç kabindeki malzemelerin durumu 50,000km sonra dahi başarılı bulundu. Aracın motor ve yürüyen aksamı, vites kutusu, şanzuman, direksiyon ve fren sistemi gibi ekipmanları sorunsuz bir şekilde görevini sürdürebileceğini kanıtladı.

Editörlerin son kararı Nissan Note dizel’ in yüksek ölçüde mekanik güvenirliğe sahip olduğu, yol konforundan ödün vermediği, iç alandaki kullanım alanlarının ilk günkü gibi özelliğini koruduğu yönünde oldu.

Başarılı dizel versiyonu ile ülkemizde de yoğun bir ilgi gören Note, 2007’de sınıfının en çok satan aracı* olma özelliğini de sahip. Şimdi Note dizel, Haziran ayı boyunca benzinli fiyatına Nissan Bayileri’ nde kullanıcılarını bekliyor.