UÖMO öğrencileri Albert Levi Ödülleri ile yaz tatiline girdi

13 Haziran Cuma günü Ulus Özel Musevi Okulları lise ve ilköğretim öğrencileri geleneksel Albert Levi Ödülleri’nin de dağıtıldığı kapanış törenleri ile 2007-2008 eğitim dönemini bitirdiler

Sibel KONFİNO Toplum
25 Haziran 2008 Çarşamba

Lise Edebiyat Bölüm Başkanı Tülay Gürler’in sunduğu lise töreni Okul Müdürü Funda Kara’nın yaptığı konuşma ile başladı. Kara, tüm öğrencilere üç aylık eğitim sürecinde dinlenmelerini öğütlerken, ÖSS’ye girecek öğrencilerine başarı ve şans diledi. Öğrenci Birliği Başkanı olarak arkadaşlarına seslenen Hezdi Yannier: “veda ederken sizlere birkaç sözüm olacak. Unutmayın ki, Musevi Lisesi öğrencisi'nin karakteri yüksektir. Musevi Lisesi öğrencisi çalışkandır, Musevi Lisesi öğrencisi zekidir. Çünkü Musevi Lisesi birlik ve beraberlikte güçlükleri yenmesini bilmiştir. Çünkü Musevi Lisesi'nin yürümekte olduğu ilerleme ve medeniyet yolunda elinde ve kafasında tuttuğu meşale pozitif bilimdir.” dedi ve öğrencilere hayatlarında başarı diledi.

Bir yıl boyunca örnek davranışları ve okulu en iyi derecede temsil eden  ve UÖMO Onur Kurulu’nca “Onur  Belgesi” almaya hak kazanan öğrenciler  sertifikalarını Müdür Baş Yardımcısı Yılmaz Yaşa ve  Müdür Yardımcısı Veysel Yüksel’den aldılar. Törene, öğrencilerin heyecanla beklediği Albert Levi Ödülleri ile devam edildi.

Mati –Albert Levi her sene olduğu gibi,  bu yılda bir yıl boyunca çalışıp akademik olarak başarı gösteren öğrencilerle birlikte, yıl boyunca yaptıkları etkin çalışmaları ile Fen –Türkçe-Sosyal ve Sanat-Spor alanında zümre birincileri olarak seçilen öğrencileri ödüllendirdi.

Amerika Yaz Kampı ve teknolojik hediyelerle ödüllendirilen öğrencilerin ve ailelerin mutluluğu görülmeğe değerdi. Tülay Gürler’in her sınıfın birincisinin bir sonraki öğretim yılında %80 teşvik bursu aldığını belirterek tamamladığı ödül töreni İngilizce Bölümü’nün öğrencilerle hazırladığı SNN kamera arkası görüntülerinin barkovizyonda sunulmasıyla sona erdi. Lise töreninin ardından ilköğretim öğrencileri Oditoryum’daki 0 aldılar. Türkçe Öğretmeni Esra Ohri’nin sunumunu yaptığı törende İlköğretim Müdürü Emine Dincer öğrencilerine “başarılarla dolu iyi bir öğretim dönemi geçirdik. Hepinize keyifli bir yaz diliyorum.” diyerek, teknolojik olanaklar içinde öğrencilere en iyi eğitimi verme fırsatını tanıyan UÖMO Vakfı Yönetimine, desteğini eksik etmeyen cemaat üyelerine ve başarılı öğrencileri  ödüllendiren Albert Levi’ye içtenlikle teşekkür etti.

British Counsil’in yaptığı PET sınavında başarı gösteren öğrencilere sertifikaları dağıtıldıktan sonra teşekkür ve takdir belgelerini alan öğrenciler sahneye davet edildi Mati Albert Levi başarılı İlköğretim öğrencilerini de Amerika yaz Kampı ve teknolojik hediyelerle ödüllendirdi. Ayrıca İlköğretimi Birinci ikinci ve üçüncü olarak bitiren öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bisikletle ödüllendirildiler.