Toplumdan haberler

Toplum
25 Haziran 2008 Çarşamba

Ceymi Doenyas Robert Lisesi üçüncüsü

2003 yılında Ayazağa Özel Işık Lisesi’ni birincilikle bitiren Ceymi Doenyas Amerikan Robet Lisesi’nden okul üçüncüsü olarak mezun oldu.

21 Haziran günü Amerikan Robert Lisesi’nde gerçekleşen mezuniyet töreninde Doenyas’a ayrıca İngilizce Dilinde  Üstün Başarı Ödülü’de verildi.

Eğitimine Princeton Üniversite’sinde devam edecek olan Ceymi Doenyas’a başarılarının devamını diliyoruz.

GKD’de görev değişimi

Göztepe Kültür Derneği’nde  geçtiğimiz ay  yapılan seçimlerde Başkan Erol Krespi görevini Niso Haras’a, Ester Arditi ise  Hanımlar Komisyonu başkanlığı görevini Çela Siyon’a devretti. GKD’de iki yıl süreyle görev alacak yeni yönetim kurulu üyelerinin isimleri şöyle: Jojo Levi Başkan Vekili, Pepo Salerno Başkan Yardımcısı, Leon Arditi Sayman, Feride Petilon Genel Sekreter, Lizet Papo Yönetim Sekreteri’nin yanısıra, İzzet Salerno, Rina Yanni, Nedim Seviş, Rana Halet, Beti Şalom, Donna Kasuto, Albert Alkan, İda Sarfati, Fani Sabah, Lesli Ojalvo, Meyzi Denizel, Musa Yanni, Sima Tovi, Murat Toledo, Anna Behiri ve Moşe İs.

Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği gezisi

Okulların kapanmasının ardından Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği Hanımları 17 Haziran Salı günü, himayesindeki çocukları ve ailelerini boğazda bir öğle yemeğine götürdüler. 9 aylık yoğun bir çalışmanın ardından karnelerini alan çocuklar Tarabya’da ki Cundalı Hasan adlı balık lokantasında kendilerine özel olarak ayrılmış bölümde çeşitli oyunlar oynayarak keyifli bir gün geçirdiler.

Dernek üyesi Anna Ovadya’nın da katkılarıyla gerçekleşen gezi Tuna Taragano, Ceni Behar ve Rakel Benzeray’ın karne hediyelerini dağıtmalarıyla sona erdi.

Hesi Ersin Ennekavi'yi kaybettik

Hesi Ersin Ennekavi 23 Haziran Salı günü, evinden çıkarken başka bir aracın arkadan  çarpmasıyla genç yaşta hayatını kaybetti. Ennekavi  24 Haziran günü Hasköy Çıksalın Musevi Mezarlığı’nda yapılan dini törenle son yolculuğuna uğurlandı.  Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yael Yahya ile Nedim Bali evlendi

Araştırmacı Yazar Rıfat N.-Beti Bali’nin oğulları Nedim ile Kler-David Yahya’nın kızları Yael 22 Haziran Pazar günü Neve Şalom Sinagogu’nda gerçekleşen bir tören ile hayatlarını birleştirdiler. Bali ve Yahya ailelerini kutlar genç evlilere mutluluk dileriz.