UÖML 2008 mezunları diplomalarını aldılar...

2007-2008 eğitim yılı sonunda mezun olan Ulus Özel Musevi Lisesi son sınıf öğrencileri 18 Haziran Çarşamba akşamı Ulus Amram Oditoryumu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde kep fırlattılar?

Toplum
25 Haziran 2008 Çarşamba

İç Haberler

Öğrenci olarak son kez Ulus Amram Oditoryumu’nda bir araya gelen son sınıf öğrenciler  diplomalarını almak üzere hazırlandılar.  Türkçe- Edebiyat  Bölüm Başkanı  Tülay Gürler’in sunuculuğunu üstlendiği tören, okulun tanıtım filmi ile başladı.  Öğretmen kadrosunun salona girmesinin ardından,  oditoryumu dolduran velilerin ve yakınlarının da heyecanı arttı. Son sınıf öğrencileri  farklı etkinlikler nedeniyle yüzlerce kez okul formalarıyla  bulundukları  salona bu kez alkışlar eşliğinde cübbe ve kepleriyle  teker teker  girerek sahnede yerlerini aldılar.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından, öğrencilere artık büyüdüklerini ifade ederek konuşmasına başlayan  Okul Müdürü Funda Kara : “Biyoloji dersinde ‘doğal seleksiyon’ kavramını öğrenmiştik. Doğal seleksiyonla yani seçimle  güçlü ve sağlıklı bireyler yaşamlarını sürdürürken, zayıf olanlar eleniyordu. Aslında hayatın içinde de bir seçim var.  Ben hayatın altyapısı kuvvetli, dürüst, çalışkan , zorluklarla baş edebilme yetisine sahip insanları seçtiğini ve o insanların  önlerine fırsatlar sunduğunu düşünüyorum. Dileğim hayatın sizi seçmesi ve kaçırmayacağınız fırsatlar sunmasıdır” dedi.

Cemaat Başkanı Silvyo  Ovadya ise bu yıl 19 öğrencinin mezun edildiğini bir kez daha hatırlattıktan sonra Müdür Funda Kara ve Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi’yi çalışmalarından ötürü kutladı. Ovadya öğrencilere UÖML’de aldıkları eğitimin, hayatta başarı sağlayacak kadar etkin olduğunu belirtti. Ovadya ayrıca, öğrencilere okullarından kopmamalarını ve gelecekte cemaatte  görev alarak katkıda bulunmalarını arzuladığını belirtti.

 UÖMO Vakfı adına konuşan Vakıf Başkan Vekili İzi Aşkaner ise :  hayata dair bazı tavsiyelerde bulunarak“(…)Hayat yolunda lütfen şu üç ana temaya önem veriniz

-Sevgi: Yaşam boyu sevmeyi ve sevilmeyi amaç edininiz. Çünkü seven ve sevilen insan üzmez, üzülmez acıtmaz ve acıtılmaz.

-Daima doğru, daima açık, şeffaf ve gerçekçi olunuz. Başta itici ve kaybediyor gibi gözükseniz de korkmayın uzun vadede her zaman kazanırsınız.

-Yaratıcı ve girişimci olunuz. Hedeflerinizi planlı olarak belirleyiniz. Her konuda; severken, çalışırken, dinlenirken, öfkelenirken hiçbir zaman ölçüyü kaçırmayın. Her şeyi kararında uygulayın. (…)Sevgili Gençler, hayat yolunda yürürken lütfen, hiçbir zaman ailenizi, öğretmenlerinizi, okulunuzu unutmayınız ve en önemlisi Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda taviz vermeden ülkeniz için yararlı bir fert olmayı hedef olarak seçiniz” dedi.

Günün konuk konuşmacısı  Cefi Medina; lise mezuniyetlerinin ardından hayatlarında yeni bir sayfa açıldığını, üniversite eğitimi ile başka bir hayatın onları beklediğini ifade ederek konuşmasına başladı. Meslek seçiminde zaman zaman kararsızlık yaşasalar da, severek yapacakları herhangi bir işte başarı sağlayabileceklerini söyleyen Medina, hayat deneyimlerini paylaştı. Meslek yaşantısında  farklılık yaratabilmenin başarı getirdiğini vurgulayan Cefi Medina,  üniversite yıllarında eğlenmelerini de salık verdi.

Öğrenci Birliği Başkanı Hezdi Yannier yaptığı konuşmada: “(…)İşte burada cübbeleriyle gördüğünüz kişiler  gönüllülükle, Ulus’un eğitiminden geçmiş toplumuna ve dünyaya yararlı olmaya aday kişiler. Bizler biliriz ki Ulus’ta soluk almak, burayı yaşamak, buradan mezun olmak parlak bir geleceğe olan başlangıç adımlarıdır. Bizler biliriz ki burada öğrendiğimiz uygarlık değerlerini hayatımızda kullanmamız bizi parlak, aydınlık geleceğe götürecek olan bilgidir.

Sayın Konuklar, ben Hezdi Yannier , hepinize söz veriyorum ki , hayatım boyunca nasıl geçmişimi bilerek geleceğim için çalışmışsam, bundan sonra da  aynı çabayı Ulus Özel Musevi Lisesi için  harcayacağım…”  dedikten sonra eğitimlerine katkıda bulunan öğretmen ve vakıf üyelerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Bayrak ve Flama devir teslim töreninin ardından, okul birincisi Beti Azuz, ikincisi Cesi Kandiyoti ve üçüncüsü Doris Hason’a  başarı belgelerini Hahambaşı Rav Haleva verdi.  Hahambaşı Rav İsak Haleva yaptığı konuşmada sevginin önemine değinerek, “sevgi” her kapıyı açan sihirli bir anahtar olduğunu hatırlattıktan sonra başarılar diledi ve her zaman ki gibi hepsini Neve Şalom Sinagogu’nda  talled altında görme dileklerini yineledi.

Mezunlar Kolu adına  Beril Güzeloğlu ve Öğrenci Birliği yeni Başkanı Lara Talvi’nin konuşmalarının ardından diploma törenine geçildi.   Keplerin fırlatılması, okul marşının bir ağızdan seslendirilmesinden sonra  terasta verilen kokteylde pasta kesildi, anı fotoğrafları çekildi… Biz de mezun gençlere hayatta başarılar dileriz..