Kentsel Su Yönetimi çözümleri semineri İstanbul’da gerçekleşti

İsrail Ticaret Ataşeliği tarafından düzenlenen Kentsel Su Yönetimi Çözümleri konulu seminer 12 Haziran Perşembe günü Radison SAS Otelinin konferans salonunda gerçekleşti

Ekonomi
18 Haziran 2008 Çarşamba

Türkiye ve İsrail uzun senelerdir, birlikte su ve çevre sektöründeki yenilikçi teknolojiler ve araştırma geliştirme projeleri üzerinde çalışmaktadırlar. Bu iş birliğine dayanarak, İsrail Ticaret Ataşeliği- İstanbul Ofisi ve İstanbul 2009, 5.ci Dünya Su Forumu ortaklığı ile gerçekleşen bu seminerde Türkiye ile İsrail’in doğal kaynaklarının yönetimi ve kullanımına ilişkin son teknoloji ve çözümler gündeme getirildi.

Konferansa Türkiye’den on altı Büyükşehir Belediyesinin Su İşletmeleri Temsilcileri, Türkiye Devlet Su İşleri İstanbul Bölge Müdürü Cüneyt Gerek, Dünya Su Forumu başkanları başlıca katılan isimler arasındaydı. Saat 09:00da açılış konuşmaları ile başlayan konferansın ile bölümü, Devlet Su İşleri adına Cüneyt Gerek’in yaptığı Metropolitan Su Projeleri Çözümleri konulu sunum ve konuşma,  su kaybı ile ilgili yönetim ve çözümler konulu seminer ve Türkiye’de Belediyelerde Su Yönetiminde karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri ile ilgili yapılan çalışma örnekleri ile noktalandı.

Öğlen yemeğinin ardından, Global Su Yoksulluğu ve bu konuda İsrail’in Deneyimleri; Belediyeler için Atık Su ve Sulama Çözümleri, Belediyelerin Su Projelerine Finansal Çözümler hakkında konuşmalar yapıldı.

Saat 15:00 itibariyle Türkiye’den katılan iş adamları, girişimciler ve İsrailli işadamları ile bireysel görüşmeler yapıldı. Günümüzün en önemli konularından biri olan su konusu hakkında birçok iş bağlantısı gerçekleştirildi.