Arap milletvekilleri Netanyahu’ya karşı Olmert’in arkasında

Dünya
18 Haziran 2008 Çarşamba

İsrail parlamentosu Knesset'de bulunan Arap milletvekilleri, parlamentonun fesh edilmesi ve seçimlere gidilmesi için hazırlanan gensoruya destek vermeyeceklerini bildirdi. Arap milletvekillerinin desteğinin nedeni söz konusu bir gensorunun yaratacağı erken seçimlerden Likud Partisi lideri Benyamin Netanyahu'nun zaferle ayrılması.

Rüşvet aldığı iddialarıyla başı dertte olan ve bu yüzden istifası istenen Ehud Olmert, en çok muhalefet lideri Benyamin Netanyahu tarafından eleştiriliyor. Arap milletvekilleri de Olmert'i istifa ettirip, erken genel seçimle işbaşına gelmeyi planlayan Netanyahu'ya karşı önlem olarak lmert'in soruşturma altında olmasının istifa etmesi gerektiği anlamına gelemeyeceğini belirtiyor.

Arap partilerinden Ta'al milletvekili Talap El Sana, "Parlamentodaki sağcılar, Ariel Şaron soruşturma altındayken, parlamentonun feshini istemediler. Şimdi, Olmert'i düşürüp tekrar başa gelmeye çalışıyorlar" dedi.

Balad Partisi lideri Cemal Zahalka ise, "Bizler Netanyahu ve Lieberman için çalışmıyoruz. Parlamento fesh edilirse, bundan en çok onlar faydalanacaklardır. Bu yüzden gensoruyu desteklemiyoruz" dedi.