Paris’te iki kral

Spor
11 Haziran 2008 Çarşamba

Roland Garros'u finalde  Federer'i 3-0 yenen  Nadal kazandı. Rakibini son 2 yılda olduğu gibi bir kez daha deviren İspanyol raket, Bjorn Borg'un üst üste 4 Fransa Açık şampiyonluğu rekoruna da ortak oldu. İsviçreli raket Roger Federer ise Roland Garros Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda finalde l Nadal'a boyun eğmesine rağmen dünya klasmanının 1 numarasındaki yerini korudu.

Fransa Açık'ta finalde son 2 yılda olduğu gibi bir kez daha karşı karşıya gelen dünyanın 1 numarası Roger Federer ile dünyanın 2 numarası Rafael Nadal'ın mücadelesinde gülen taraf yine Nadal oldu.

Philippe Chatrier Kortu'ndaki maçta baştan sona rakibine üstünlüğünü kabul ettiren İspanyol raket Nadal, turnuva boyunca olduğu gibi Federer'e de set vermedi ve 6-1, 6-3 ve 6-0'lık set sonuçlarıyla 3-0 galip ayrıldı. Böylece 2 numaralı seri başı Nadal, Paris'te üst üste 4. zaferini kazandı. Kariyerindeki  6 final maçında 4 şampiyonluk çıkaran Nadal, Paris'teki yenilmezliğini 28 maça çıkarırken, Bjorn Borg'un ardı ardına dört Fransa Açık şampiyonluğu rekoruna da ortak oldu.

Kariyerinin 15. Grand Slam finalinde hiç kazanamadığı Roland Garros şampiyonluğunu yine elinden kaçıran Roger Federer ise, 1 saat 48 dakikalık maçın ardından şampiyonluk sayısını da 13'e çıkaramadı.

İsviçreli tenisçi Roger Federer, ATP tarafından açıklanan erkekler dünya klasmanının 1 numarasındaki yerini korudu. Federer, klasmanın ikinci sırasında yer alan İspanyol tenisçi Rafael Nadal'a Roland Garros'un finalinde kaybetmesine rağmen 6 bin 675 puanla ilk sıradaki yerini korudu. Üst üste dördüncü kez Roland Garros'tan zaferle ayrılan Rafael Nadal ise 5 bin 585 puanla ikinci sıradaki yer aldı. Sırpların son dönemdeki yükselen değerlerinden Novak Djokovic, 5 bin 225 puanla 3. sırada kendine yer buldu

Nadal, kupa töreninde yaptığı konuşmada, ''Herkese bugünkü destek için teşekkürler. Federer, finalde yoluna taş koyduğum için özür dilerim. Bugün iyi bir performans sergiledi. Federer, her zaman kazansa da kaybetse de kortta çok beyefendi. Takımıma teşekkür ediyorum. Onlar olmadan bu başarı olmazdı'' dedi.