Yakup Almelek’in ‘Dadı’ adlı oyunu sahnelendi

Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları 26. yılları kapsamında repertuarlarına kattıkları ve Şalom Gazetesi yazarlarından Yakup Almelek’in kaleme aldığı Dadı (Şarap Doktoru) adlı oyunu 8 Haziran Pazar günü sahnelediler

Toplum
11 Haziran 2008 Çarşamba

Rubi ASA

Savaş Mutlu’nun yönettiği, dekor ve kostümü Johan Sim’in tasarımladığı oyunda, “Dadı” rolünde İnci Şen, Ahmet Taşdemir, Hülya Şen, “Şarap Doktoru” rolünde Tolga Gülcüler, Erdem Topuz, Eda Özel ve Desen Uygur rol aldılar.

Dadısına özel nedenle ailece bağlı bir genç kızla, sahtekarca kalbini kazanmaya çalışan bir şarap tadıcısının ilişkisinin anlatıldığı oyun, Yakup Almelek’in kaleminden izleyicilere keyifli bir izlenim sundu. Oyun sonuna kadar bir dedektiflik öyküsü tadında süren ilginin, finalde olayların dadının maharetiyle ve mutlu sonla çözülmesi seyircilerde tatlı bir tebessüme neden oldu.

Yeditepe Oyuncuları’nın deneyimli kadrosunun oyunu kısa sürede sahneye koymuş olmaları ve rolleriyle bütünleşmeleri övgüye değerdi. Özellikle Dadı (İnci Şen) ve genç kız rollerinin başarılı yorumları oyunu sürükleyen karakterlerdi.

Yönetmen Savaş Mutlu; Yakup Almelek’in kaleme aldığı oyununda  yer yer komedi öğelerini kişisel karakterlerle özdeşleştirerek ortaya çıkartma çabaları özellikle Şarap Doktoru rolünü oynayan Tolga Güçlüler ile gereksiz ve abartılı bir şekilde ortaya koyması, oyunun akışını ve dengesini bozacak nitelikteydi. Finalin dadı tarafından derlenip izleyicilerle paylaşımındaki sahneleme tutarsızlıkları da öykünün net anlaşılmamasında olmasında da  etkili olduğu izlenimindeyim.

Önümüzdeki sezonda daha yoğun oynanacak olan bu keyifli gösterinin Savaş Mutlu’nun belki küçük düzenlemeleriyle daha anlaşılır ve ilgiyle izlenecek bir oyun olacağından kuşkum yok.

Hadi Çaman ve Yeditepe Oyuncuları’ndan yıllarca bu sahneye emek vermiş değerli sanatçı Suna Keskin, oyun sonunda alkışlarla sahneye davet ettiği yazarımız Yakup Almelek konuşmasında oyunların, sanatın sürmesinin ve 26 yıllık bir Yeditepe Oyuncuları geleneğinin Hadi Çaman’ın düzelecek sağlığıyla devam etmesinin tüm tiyatro severlerin dileği olduğunu belirtti.