Dünya karikatürcüleri barış için buluşuyor...

Pek çok ünlü karikatürcünün katılımıyla, BM’in sponsorluğunda, “Cartooning for Peace” başlığı altında düzenlenen barış ve tolerans konulu sergi, panel ve konferanslardan oluşan etkinliklerin sonuncusu, 15 – 18 Haziran tarihleri arasında Kudüs-Ramallah-Betlehem üçgeninde gerçekleşecek

Dünya
11 Haziran 2008 Çarşamba

“Cartooning for Peace - Barış için Karikatür”  inisiyatifi, 2006 yılında Birleşmiş Milletler bünyesinde, dönemin Genel Sekreteri Kofi Annan ile Fransız Le Monde Gazetesi’nin çizeri Plantu’nün ortak girişimiyle hayat buldu. 16 Ekim 2006 tarihinde, New York’ta, dünyanın önde gelen 12 uluslararası basın karikatüristi bir araya gelerek, en etkin evrensel iletişim aracı olan karikatürlerini dünya barışı ve hoşgörü adına çizmeyi kararlaştırdı.

O günden bu yana, çeşitli ülkelerde, BM’in sponsorluğunda, pek çok ünlü karikatürcünün katılımıyla, “Cartooning for Peace” başlığı altında barış ve tolerans konulu sergi, panel ve konferanslar düzenlendi. Bu etkinliklerin sonuncusu, 15 – 18 Haziran tarihleri arasında Kudüs-Ramallah-Betlehem üçgeninde gerçekleşecek.

Etkinliğin en ilginç yanı,  İsrailli ve Filistinli çok sayıda karikatürcünün ilk kez bir araya gelerek Ortadoğu sorununu karikatürleriyle tartışmaları olacak. Kudüs, Ramallah ve Betlehem’de eşzamanlı olarak açılacak karikatür sergilerinin dışında, sanatçılar bu kentlerde düzenlenecek panellerde birbirleriyle tartışabilecekler.

Etkinliğe İsrail’den; Michel Kichka, Uri Fink, Shai Tcharka, Daniela London-Dekel, Avi Katz, Filistin’den Baha Boukhari, Khalil Abu-Arafeh, Ramzy Taweel katılıyor.

Diğer ülkelerden; Georges Bahgory (Mısır),  Jeff Danziger (ABD), ?alom Gazetesi Çizeri İzel Rozental  (Türkiye), No-Rio Yamanoi (Japonya), Wiaz (Fransa), Ali Dilem (Cezayir), Patrick Chappatte (İsviçre) katılırken, oturum moderatörlüğünü ünlü Fransız çizer Plantu yapacak.