Haftasonu ne yapalım

Salom Cocuk
10 Haziran 2008 Salı

Müzikal / Heidi (İki perde)

İsviçreli çocuk romanları yazarı Johanna Spry’nin 1881’de kaleme aldığı “Heidi” birçok kuşaktır çocukların ilgisini çekmeye devam ediyor. İsviçre Alpleri’nde dedesi, keçisi ve köpeği ile yaşayan, yürüyemeyen Clara’ya dostluk elini uzatan, çoban Peter ile arkadaşlık eden bu elma yanaklı şirin ve iyi kalpli kız, anketlere bakılırsa dünyanın en ünlü İsviçrelisidir. Bu güzel öyküyü, çarpıcı müzikler, rengarenk dekor ve giysiler içinde izleyeceksiniz.

Müzikal 8, 15, 22 Mart tarihlerinde AKM Konser Salonu’nda, 30 Mart’da Süreyya Operası’nda izlenebilir.

Sinema/ Winx Club – Kayıp krallığın sırrı

On altı yıl önce Sihirli Boyut’un en güçlü savaşçı büyücüleri kendilerini, mutlak kötüyle savaşmak adına kurban ettiler. Bu savaşta ailesi kaybolan ve gezegeni Sparks yok edilen Prenses Bloom, ablası Daphne’nin kendini feda etmesi sayesinde kurtulur. Bloom dünyada kendisini evlat edinen aile tarafından, sıradan bir kız olarak büyütülür… Ta ki bir peri olduğunu öğrenene kadar.

Alfea Peri okulunda kendi gibi peri olan 5 arkadaşı ile Winx Club’ı kurar ve birbirlerine kenetlenerek kötülüğe karşı savaşırlar.

Bloom kayıp ailesini ararken, sır perdeleri de aralanıyor mu? Winx Club yeni düşmanlarıyla karşı karşıya… Acaba Winx Club, kabuslarındaki en korkunç yaratıkları yenip, Sparks’ın son kralını bulabilecek mi?

2004 yılında ortaya çıkan karakterleriyle 130 ülkede çok geniş bir hayran kitlesine ulaşan Winx Club, şimdi sinemalarda...

tiyatro/ Peter Pan "İş Sanat Çocuk Tiyatrosu"

Peter Pan, hiç büyümeyen, asla da büyümeyecek olan bir çocuğun ve onunla birlikte maceraya atılan çocukların öyküsüdür.

Peter Pan'ın yaratıcısı İskoçyalı yazar James M. Barrie, oyununun kahramanının milyonlarca kişiyi etkilemiştir. 1904'te sahnelenmeye başlayan oyunu yazarı, 1911 yılında “Peter Pan ve Wendy” adıyla romanlaştırdı; böylece Peter Pan'in dünya çapındaki serüveni başladı...

Peter Pan, bir yandan çocukluğun saflığına, masumiyetine, yaramazlığına, neşesine sahiptir, öte yandan da büyük bir insan gibi kararlarına sahip çıkar, gururu vardır, intikamcı ve savaşçıdır. Bütün bunların üstüne bir de uçabilme yeteneği eklendiğinde çocuklar kadar büyüklerin de düşlerini süsleyen biri olup çıkar!...

Haşarı ve isyancı Peter Pan, kendi gibi büyümek istemeyen başka çocuklarla birlikte “Düşler Ülkesinde yaşar”, arada bir evlere girerek başka çocukları büyümemeleri için kandırarak Düşler Ülkesi'ne götürmeye çalışır.

İngiltere'nin sıradan bir ailesi olan Darling'lerin üç çocuğu, Wendy, John ve Michael da bir gece Peter Pan'ın peşine takılırlar ve gökyüzünde süzülerek Düşler Ülkesi'ne giderler. Burada kayıp çocuklarla tanışır, Kızılderililerle, denizkızlarıyla karşılaşır, korsanların kötü ruhlu lideri Kaptan Hook'la savaşırlar. Bir sürü nefes kesen macera yaşadıktan sonra bir gece yine havalanır, evlerinin penceresinden süzülerek içeri girerler, ama bu kez yalnız olmayacaklardır.

2, 9, 16, 23 ve 30 Mart tarihlerinde İş Sanat Kültür Merkezi’nde...