KOMİK MEKTUP

Salom Cocuk
10 Haziran 2008 Salı

Bir arkadaşına boşlukların yanındaki  ipuçlarını sor... Aldığın yanıtlarla boşlukları doldur. Mektubu tamamlamadan ona gösterme!!!

Dostum, bu yaz  hayatımın en (bir sıfat) __________  sörf dersini aldım!  Öğretmenim

(bir deniz hayvanı) _______  (bir özel isim)______bana yeni bir numara öğretti.

İlk başlarda kendimi çok (bir duygu)______ hissettim ama daha sonra bana doğru gelen (bir sıfat)_________ dalgayı gördüm. Hemen sörf tahtamın üstüne atladım, yüzümü (bir yön) ________’ya/ye döndüm. (vücudun bir bölümü çoğul 1. tekil şahıs)_________’ı/i tahtanın ön kısmına yerleştirdim ve dalgayı tam bir profesyonel gibi karşıladım. Kendimi (ünlü bir tatil beldesi)_________________’ın/in (soylu bir ünvan)________’ı/i gibi hissettim! Tam o sırada bir çığlık duydum!! “ ‘(bir ünlem)________ !!’’ 

 

Bir de baktım ki bir (bir deniz oyuncağı)________ üzerime doğru geliyor. O anda (vücudun bir başka bölümü, çoğul 1. tekil şahıs) ________’ın/in bir (bir yemek)___________’a/e dönüştüğünü hissettim ve suya (bir fiil, geçmiş zaman 1.tekil şahıs)____________ .

Gözümü açtığımda (bir sıfat)________ bir kumsaldaydım ve  (kumsalda kullanılan bir şey, çoğul) ____________ ile çevrelenmiştim. Birden (bir tür giysi, 1. tekil şahıs)________’ın/in içinde bir şeylerin hareket ettiğini (bir fiil, geçmiş zaman , 1.tekil şahıs)____________ .

Bir (bir hayvan) _________ gibi sıçramaya başladım.

O sırada kumlara bir (bir deniz hayvanı)__________ düştüğünü gördüm.  O kadar korktum ki bir sıçrayışta (bir meyve)__________ ağacının dalına yapıştım ve öylece asılı kaldım. Öğretmenimin bana öğretmeye çalıştığı numara bu değildi, ama sörf sayesinde yaz tatilim harika geçti...