Çocukların gözüyle Bereşit

Salom Cocuk
10 Haziran 2008 Salı

İnsanlar yaratılış ile birlikte üremeye başladı. Dağlar, denizler, hayvanlar yaratıldı. Sonra fırtına oldu ve kötü insanlar öldü. Noah ailesiyle beraber her hayvandan bir çift yanına aldı ve gemisiyle fırtınadan kaçtı.

KARLA, 12 yaşında

Dünya’ya Adem ve Havva geldi. Adem ve Havva dünyaya gelen ilk insanlardır. Sonra hayvanlar yaratıldı. Hayvanlardan yemek elde edildi. Sonra deniz ve karalar yaratıldı. Tanrı, insanların kendisine inanmamasına ve kötülük yapmalarına çok kızdı ve tuğfan yaptı. Kötü insanlar öldü, iyi insanlar neşe ve mutluluk içinde yaşamaya devam etti.

SELİN, 11 yaşında

Dünyamız, bizim için yaşam alanı. Adem ve Havva ile birlikte insanlar üremeye başladı. İlk gün ışık oldu. Sonra güneş yaratıldı. Karalar ve denizler oldu. Hava sayesinde nefes aldık. Göller ve denizler sayesinde su içtik ve balıklar da yaşamlarına devam etti.

ROMİ, 12 yaşında

 

Yaratılışta Tanrı ilk gün ışığı yarattı. Ama bu ışık güneş ışığı değildi, bu ışık Tora’nın ışığı idi. Güneş, dünya karalar ve denizler 2. ve 3. günde yaratıldı. Sonra dağlar, göller, nehirler yaratıldı. Sonra Tanrı hayvanları yarattı; kuşlar, atlar, kuzular, filler.. Ama bütün hayvanlar kız ve erkek olarak yaratılmıştı. Tanrı sonra Adem’i yarattı. Adem çok yalnız kaldı ve Havva yaratıldı. Sonra  Tanrı 7. gün dinlendi ve o güne şabat dendi.

CAN, 10 yaşında

 

Özgürlük oldu. İnsanlığın başlangıcı başladı. Işık ve aydınlık geldi. 

Adem ve Havva dünyaya geldi.Noah doğdu ve tuğfan oldu. Tanrı çok sinirlendi ve büyük bir fırtına yarattı; çünkü Tan rı insanlara çok kızdı. Noah büyük bir tekne yaptı. Noah her hayvandan bir çift aldı. Noah canlıların devamlılığını istedi. Sonra Tanrı, dünyayı güzelliklerle doldurdu. İnsanlar ve hayvanlar çok mutlu oldu. Yaratılış denince aklıma “yaşamak, deniz, sahil, ? kara, ? deniz, güneş, ışık, Adem, Havva, Noah, tekne, hayvanlar, Cennet bahçesi” geliyor. 

TALYA 12 yaşında