NBA'de finalin adı: Boston – Lakers

Boston Celtics, 10 sayı geriye düştüğü Doğu Konferansı final serisinin 6. maçında Detroit Pistons'ı deplasmanında yıldızı Paul Pearce'in etkili oyunuyla 89-81 kazanarak Final Serisi'ni 4-2'yle geçti ve 21 yıllık bir aradan sonra NBA Finali'ne adını yazdıran taraf oldu

Spor
4 Haziran 2008 Çarşamba

Bir önceki maçta sağ dirseğinden sakatlanan Richard Hamilton'ın da forma giydiği maçın ilk dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlanmazken, Celtics ilk çeyreğin son 5 dakika 24 saniyesine 14-10 önde girdi. Ray Allen'ın üst üste kaydettiği 7 sayıyla skor üstünlüğünü koruyan konuk takım çeyreği 24-21 önde tamamladı.

İkinci yarının ilk dakikalarında iki takım da hücumda etkili olurken, Pistons, serinin suskun isimlerinden Tayshaun Prince'in üçüncü çeyreğin bitimine 5 dakika 24 saniye kala kaydettiği üç sayılık basketle 56-54 öne geçti. Yaptığı sert savunmayla Celtics'in kolay basketler bulmasına izin vermeyen ev sahibi takım, Antonio McDyess ile Rodney Stuckey'nin de skora katkı yapmasıyla birlikte 10-2'lik seri yakaladı ve dördüncü çeyreğe 68-60 önde girdi.

Son çeyreğe Richard Hamilton'ın basketiyle başlayan Pistons, skoru 70-60'a getirerek farkı çift hanelere taşıdı. İki dakikadan daha az bir süre içinde 9 sayı üreten Celtics, 19-4'lük bir seri yakalamayı başardı ve karşılaşmanın tamamlanmasına 4 dakika 11 saniye kala 79-74 öne geçti. Son çeyrekte konuk takımın savunmasını aşmakta zorlanan ve sadece 13 sayı üretebilen Merkez Grubu şampiyonu, son 1 dakikaya 6 sayı geride girdi. Paul Pierce ve Kevin Garnett'in son bölümde kaçırdığı serbest atışlara rağmen hücumlardan eli boş dönen ev sahibi ekip, maçı 89-81 kaybetti.

21 yıllık aranın ardından NBA Finali'ne ulaşan Boston Celtics'te Doğu Konferansı Finali'ni 4-2'yle noktalayan Detroit Pistons deplasmanında Paul Pearce 27, Ray Allen 17, Kevin Garnett ise 16 sayıyla oynarken, Pistons'da Chauncey Billups'ın 29, Richard Hamilton'unsa 21 sayılık performansları mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Perşembe gecesi başlayacak NBA Final Serisi'nde Boston Celtics ve Los Angeles Lakers en son 1987'de karşılaşmışlar ve Lakers rakibinin 17. şampiyonluğunu ilan etmesine engel olmuştu.

Detroit Pistons bu sezon da Doğu Konferansı Finali'ni 4-2 kaybederek son üç sezonda da konferans finalinin altıncı maçını kaybetmiş oldu.