İnternetin yavaşlığına İsrail’den çözüm

İnternet kullanıcılarının aynı anda bir siteye yönelmesi durumunda oluşan trafik internet hızının yavaşlamasına neden oluyordu. İsrailli bir firma bu soruna karşı geliştirdiği çözüm ile internetin yavaşlık sorununu ortadan kaldırmaya aday

Dünya
4 Haziran 2008 Çarşamba

İnterneti kullanan herkes, düşük bağlantı hızının ne olduğunu bilir. Herkesin bağlantı hızının yavaşlığı ile ilgili bir anısı olsa da, bu internetin gerçeği olarak kabul edilmiş bir sorundur.

İsrailli bir teknoloji şirketi olan PeerApp bu sorunu ortadan kaldırmak ve interneti daha hızlı bir hale getirmek için geçtiğimiz hafta yeni bir sistemi kamuoyuna duyurdu. UltraBand adı verilen sistem serverlara yönelik yoğun talepten kaynaklanan bağlantı hızı yavaşlıklarını ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Klasik sistemde kullanıcı doğrudan indirmek istediği datanın olduğu servera bağlanıp, işlemini gerçekleştiriyordu. Aynı anda çok sayıda kullanıcının aynı servera bağlanmaya çalışması da, bu site ile kurulan bağlantının hızını olumsuz etkiliyordu. UltraBand sisteminde yer alan ara-serverlar, klasik sistemdeki serverların yerini alıyor ve tüm trafiğin tek bir server üzerinde olmasını engelleyerek bağlantı hızlarının yavaşlamasının önüne geçiyor.

Firma yetkilileri bu sistem sayesinde internetten video izleme hızlarının da önemli ölçüde artacağını belirtiyor. Bugün gelinen noktada internet üzerinde yaratılan trafiğin %60’I videolardan kaynaklanıyor. Yetkililer söz konusu sistem ile internet download hızlarının 60 kata kadar artabileceğini söylüyor.

Israel.com 5.8 milyon dolara satıldı

www. israel.com internet adresi, online yapılan bir açık arttırmada 5.88 milyon dolara müşteri buldu. israel.com’un önceki sahibi, Amerikalı Yahudi Joel Noel Friedman bu adresi kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için 1994 yılında aldığını ve açık arttırmaya koyduğunda bu kadar yüksek bir fiyat elde edeceğini hiç beklemediğini belirtti. Friedman, İsrail’in 60. kuruluş yıldönümü nedeniyle internet adresini satmaya karar verdiğini de ekledi.