DYD’nin sezon sonu gösterisi

Dostluk Yurdu Derneği’nin sezon sonu gösterisini, aralarında Hahambaşı Rav İsak Haleva’ nın da bulunduğu beş yüze yakın konuk izledi

Toplum
4 Haziran 2008 Çarşamba

Salvo KOHEN

Her sene olduğu gibi bu sene de DYD gençleri bütün bir yıl boyunca çalışarak izleyenlere harika bir gece yaşattı. Gecede çoğunluk dans olmak üzere bazı aktiviteler  sergilendi. Gecenin sunuculuğunu önümüzdeki sene DYD Gençlik Kolu Başkanlığını devralacak Yakup Cemal üstlendi. 2006 yılı sonunda 40 kişilik bir kadroyla sezon sonu gösterisini sergileyen dernek üyeleri, 2007 yılında bu kadroyu 60 kişiye yükseltmişti, bu sene ise rekor sayıya ulaştı. Gecede toplam 80 kişi sahne aldı. Geceye damgasını vuran gösteri koreografisini Esin Habif ve Vedya Muraben’in hazırladığı 10 çiftten oluşan DYD Latin dans grubu oldu. Bu muhteşem dans gösterisinin ardından salondaki beş yüz kişi dansçıları ayakta alkışladılar.

Gece DYD dans ekibinin gösterisi ve Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın küçük konuşmasının ardından izleyicilerin büyük alkışları arasında son buldu. Bu gecede 80 tane genci bir araya getiren derneğin  Gençlik Kolu Başkanı Dani Baran’a  teşekkür plaketini Başkan Ceki Karmona verdi. 

Her sene kadrosu genişleten DYD gençlerinin, bu  zevki bizlere gelecek senelerde de yaşatmaları dileğiyle…