Hizbullah’tan ‘naaş’ jesti

İsrail, hapisteki Hizbullah casusu Nesim Nisr’i serbest bırakmasının ardından, Hizbullah Lübnan’da hayatını kaybeden İsrail askerlerinin naaşlarını ve kalıntılarını Kızılhaç aracılığı ile gönderdi

Dünya
4 Haziran 2008 Çarşamba

Lübnan merkezli gerilla örgütü Hizbullah, İsrail’e bir konteynır göndererek 2. Lübnan Savaşı’nda hayatını kaybeden İsrailli askerlerin naaşlarını iade etti. Geçtiğimiz pazar günü de İsrail Ordusu, Hizbullah’ın gönderdiği bir konteynırın Uluslararası Kızılhaç tarafından kendilerine ulaştırıldığını açıkladı. Pazartesi akşamı itibariyle, üç askerin kimliğinin belirlendiği öğrenildi. İsrail’de tutuklu bulunan Hizbullah casusu Lübnanlı Nesim Nisr’in serbest bırakılması Lübnan’da büyük coşku ile karşılandı. Ülkesine gelişi televizyondan naklen yayınlanan Nisr çabalarından dolayı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a teşekkür etti. Roş Hanikra’dan geçerek Lübnan’a dönen Nesim Nisr, Hizbullah adına İsrail’de casusluk yapmaktan altı yıldır gözetim altında bulunuyordu.

İsrail ve Hizbullah arasında bir süredir esir değişimi konusunda dolaylı görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmelerin odak noktasını, Temmuz 2006'da esir alınan iki İsrail askerinin, Eldad Regev ve Ehud Goldwasser’ın serbest bırakılması oluşturuyor.