Prens Hamilton

İki saat barajına takılan Monaco Grand Prix'sini McLaren pilotu Lewis Hamilton kazandı. Sezonun ilk yağmurlu yarışında kazalar ve talihsizlikler eksik olmadı. Bu sezon 2. kez ilk sırada finiş gören İngiliz sürücü, şampiyona liderliğini ele geçirirken, BMW pilotu Robert Kubica ikinci, Ferrari koltuğundaki Felipe Massa ise üçüncü oldu

Spor
28 Mayıs 2008 Çarşamba

Yarış, kazalar ve pistin ıslaklığı yüzünden yavaş bir tempoda koşuldu. Monaco Grand Prix’i, Cote d'Azur - Monte Carlo sokaklarında oluşturulan 3.340km uzunluğundaki pistte , 78 tur yerine iki saatlik zaman sınırlaması nedeniyle 76'ncı turda bitirildi.

Yarışa 3. sırada başlayan İngiliz sürücü 33. turda ele geçirdiği liderliği yarış sonuna kadar koruyarak 2 saat 42 saniyelik derecesiyle damalı bayrağı ilk geçen isim oldu. Kariyerinin 6., sezonun 2. zaferini kazanan McLaren sürücüsü, puanını 38'e çıkararak pilotlar klasmanında zirveye çıktı.

Monaco'ya lider gelen ancak, 11. turda pitten geçme cezası alan daha sonra 27. turda kaza geçiren Ferrari'den Kimi Raikkonen ise ve bitime 10 tur kala Force India pilotu Adrian Sutil'e arkadan çarpınca 9.'lukla yetindi. Bu sezon ilk kez puan alamayan Fin pilot genel klasman liderliğini ise Hamilton'a kaptırdı

Sezonun başarılı ismi BMW'den Robert Kubica, Hamilton'ın 3 saniye gerisinde ikinci olurken, 32 puanla klasmanda 3. sıraya yükseldi.

2001'den bu yana Monaco'da zafer kazanamayan Ferrari takımı, Monte Carlo'da hayal kırıklığı yaşadı. Yarışa pol pozisyonda başlayan ancak pit-stop stratejilerinin ardından kendine 3. sırada yer bulabilen Ferrari'nin Brezilyalısı Felipe Massa, takımına Monaco'da zafer kazandıramazken, 34 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

2008 Sezonu'nda ilk kez yarış içinde yağmur yağdı, Monaco'da en son yarış içinde yağış 1997 Sezonu'nda yaşanmıştı. Vatikan'dan sonra dünyanın en küçük ülkesi olan 32.000 nüfuslu Monaco'ya F1 hafta sonunda 200.000 seyircinin geldiği açıklandı.